Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en Master Solenoid?

Mästare magnetventiler förpackningar medla växling i bilar som har automatiska växellådor. De tjänar som gränssnittet mellan datorstyrenheten och kugghjulen. Montering

"ledar solenoid" hänvisar i en förkortning sätt till en enda del som rymmer alla de individuella solenoider som aktiverar kugghjulen. Aggregatet kan placeras på toppen eller botten av transmissionen beroende på märke och modell av bilen.
Elektronik

sensorer känner av hastigheter både bilen och den snurrande kugghjul och överföra denna information till receptorer på master solenoidaggregatet. Positionering alla solenoiderna i ett enda område minskar den nödvändiga kablar och gör reparationer lättare.
Kontroll

Moderna fordon dela skillnaden mellan fördelarna med manuell och automatiska växellådor genom att införa "växelpaddlar," som tillåter tillfälligt manuell styrning av solenoiderna i Master Pack. Du kan flytta en växel upp eller ner, men datorn kommer fortfarande förhindra förskjutning som kan skada transmissionen.
Reparation
p Om en av bilens växlar upphör att fungera på grund av en sensor eller elektriska problem, ersätter kit mästare solenoiden är mycket billigare än en omfattande överföring reparation. Men, måste du byta hela enheten även om bara en av solenoiderna är bruten.
Manuella växellådor

Ett fordon med en manuell växellåda har inte någon mästare solenoid packa. Föraren fungerar som master solenoiden i en bil med en hydraulisk koppling, fysiskt ingrepp kugghjulen när de rör sig längs en axel genom att manipulera växelspak. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72465.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.