Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en lägre länkarm på en 1996 Chrysler Sebring Convertible

Byta undre länkarm /kulled församling på 1996 Chrysler Sebring cabriolet är en rigorös jobb. Den undre styrarm /kulled montering kontroll och bära det mesta av vikt överföring från både styrning och fjädring. De delar och verktyg som behövs för detta jobb bör finnas på din lokala auto-delar återförsäljare. Byta denna församling bör ta tre till fyra timmar, om du aldrig har ersatt en lägre länkarm /kulled montering innan. Saker du behöver
2-tons domkraft
stödbenet
Nytt lägre länkarm /kulled montering Sida 2 undre länkarm bussningar
skiftnyckel satt
3/8 -tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Breaker bar
2 stoppklossar
Tänger
brytjärnet
Lagerfett
C-clamp, 4-tums eller större
Certified momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera de två stoppklossar bakom de bakre hjulen på fordonet. Höj sidan av bilen där du arbetar genom att placera domkraften under ramen. Ställ stödbenet under ramen för att låta suspensionen hänga fritt.
2

Ta av hjulet och däcket montering. Ta saxsprinten ur den nedre kulleden med en tång. Ta slottet muttern på nedre kulleden med 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Använd breaker bar över änden av spärren om du behöver mer inflytande. Bänd den nedre ut kulleden av styrspindelanordningen med din brytjärnet.
3

Demontera staget monteringsbulten från den nedre styrarmen med en 3/8-drive spärr på ena sidan , och en fast nyckel på den andra. Använd din breaker bar på spärren vid behov. Ta bort de två nedre bultarna kontroll arm använder samma metod. Ta hela nedre länkarm /kulled montering.
4

Smörj båda nedre styrhål arm bussningen och utanför de nya bussningarna med lagerfett. Tryck din nya nedre bussningar kontroll arm i kontrollgruppen med hjälp av en C-klämma för tryck. Dra åt C-klämman över bussningarna tills de dyker på plats i kontrollgruppen.
5

Montera den nya lägre länkarm i ramen. Dra åt bultarna styrarmsaxlarna med 100-110 mul-pounds av vridmoment, med din certifierade momentnyckel. Använd din bändjärn att justera staget med monteringshål. Dra åt strut bulten med 85-100 mul-pounds av vridmoment.
6

Rikta den nedre kulleden med styrspindelanordningen och sätt den nedre kulleden. Dra åt kronmuttern med 85-100 mul-pounds. av vridmoment. Montera sprinten i nedre kulleden bult.
7

tillbaka monterade däcket. Dra åt hjulmuttrarna med 100 mul-pounds av vridmoment, med en certifierad momentnyckel. Ta bort stödbenet och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72478.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.