Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man beräknar Paint för en lastbil

Beräkning av mängden färg du behöver för att måla någon bil eller lastbil är förvånansvärt lätt, förutsatt att du har de rätta uppgifterna. Den enda verkliga tricket är att inte overthink saker och kom ihåg att du alltid behöver mer än du tror. Square-film är lätt att räkna ut, men du måste komma ihåg att själva måla täckning varierar efter färg färg, substrat lacken, hur mycket reducering du använder och effekter såsom metall-flake och pearl. Saker du behöver
Måttband eller linje
Calculator
Visa fler instruktioner
mäta och beräkna
1

Mät sidan av din bil, däribland endast stötfångaren till stötfångare längd och höjd. Avrunda till närmaste fot. Detta kan vara 15 meter med 5 meter för personbilar och 90 meter med 14 meter för en traktor. Multiplicera dessa två mätningar för att få ytor, i detta exempel 75 kvadratfor. för bilen och 1260 för lastbilen. Dubbla kvadratmeter (fordonet har två sidor) för att få den totala sidan värdet. I detta fall 150 kvadratfor. för bilen och 2520 för lastbil.
2

Multiplicera bilens längd med dess bredd för att få topp-view mätning. Om ovanstående bilen var fem meter bred, skulle dess topp-view mätningen vara 75 kvadratfor (15 x 5 = 75). Om lastbilen var nio meter bred (de flesta är åtta fot, sex inches men du runda upp till närmaste fot), skulle dess topp-view mätning vara 810 kvadratfor.
3 < p> Multiplicera bilens höjd med bredd för att få slut på mätning, sedan dubbla det (bilen har en fram-och baksida). För bilen, skulle detta vara 50 kvadratfor. (5 x 5 x 2 = 50). Lastbilens kombinerade end-på mätning skulle vara 252 kvadratfor. (9 x 14 x 2 = 252).
4

Lägg den kombinerade sida, topp-view och kombinerade end-on kvadratmeter mätningar. Detta kommer ut till 275 sq-ft. för vår hypotetiska bil (150 + 75 + 50 = 275), och 3,582 kvadratfor. för trucken (2.520 + 810 + 252 = 3,582).
5

Multiplicera din slutliga ytor nummer genom så många lager som du behöver. Detta kan variera från allt till ett lager (för en samma färg respray), till tre lager (för en förändring till en mörkare färg) till fem rockar (för en förändring till en mycket ljusare färg, från svart till vitt) eller ens mer om du använder kandy färger, flingor metall, färgskiftningar eller pärlor.
6

Jämför den beräknade slutliga kvadratmeter till det tillämpningsområde som anges av din färgtillverkare, däribland den avsedda mängden förtunning. Mängden förtunning krävs inte en faktor i den faktiska färgen volymen köp, men det är bra att veta när du går och handlar.
7

Beräkna det slutliga beloppet. I vårt exempel, låt oss säga att du vill ta personbil (275 kvadratfor.) Från en mörkare till en ljusare färg (tre lager), använda en färg som är avsedd att täcka 10 kvadratfor. per ounce. Här skulle du multiplicera 275 med 3 för att få 825 kvadratfor av önskad färg jobb, och sedan dela det med 10 för att få önskat antal gram. I detta fall fungerar den erforderliga färgen ut till 82.5 gram, eller 0,64 liter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72503.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.