Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort ett CV Axel

Ta bort ett CV axeln för att reparera en läcka, ta bort överföringen, byt axeln eller komma åt andra delar av fordonet. CV axel är den komponent som överför rörelse överföring till hjulen. Avlägsnandet processen varierar något från bil till bil, men alla följer samma grundläggande steg. Avlägsnandet av ett CV axel kan vara svårt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Impact pistol
Axle nut socket
Ratchet
Hylsnyckelsats
Hammer
Kulled separator
Needle- tång
Liten kvadrat av trä (ca 3 inches med 3 inches) katalog brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Lossa alla muttrarna från hjulet med CV axel du vill ta bort med hjälp av ett Ratchet och uttag, men inte ta bort dem. Palla upp fordonets front och fäst den på pallbockar.
2

Ta bort muttrarna och hjulet.
3

bort axelmuttern från axeln med hjälp av axel sockeln och inverkan pistol. Det är i centrum på hjulnavet, där hjulet brukade vara.
4

Ta bort sprinten vid basen av den nedre kulleden. Lossa muttern kulleden med ett Ratchet och uttag. Kulleden är i slutet av den nedre kontrollarmen. Den har en platt, rund topp, en gummiblåsa i centrum och en gängad tapp vid basen.
5

Placera gafflarna i kulleden separator mellan basen av den runda huvudet på bollen gemensamt, och hammare det tills kulleden är fri från styrspindeln.
6

Lossa och ta bort de två skruvarna på basen av stagenhet med ett Ratchet och uttag.

7

Placera träbit på änden av axeln, och hammare på träet tills axeln är lös. Använd spett att bända spindeln, frigöra axeln från navet.
8

Bänd axeln från växellådan med hjälp av spett. Rotera axeln efter varje bändande rörelse för att frigöra den ingående axeln av axeln från den utgående axeln hos transmissionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72507.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.