Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ett bilbatteri i en 1998 Honda Civic LX

Byta batteri i din Honda Civic kräver några handverktyg och kan göras hemma på bara några minuter. Batteriet sitter på passagerarsidan av motorrummet i brandväggen. Batteriet kommer att försämras med tiden och inte längre hålla en full laddning. Batteriet är specifik i storlek, form och strömstyrka söka så inrådan av en expert på en Biltema för att köpa en ersättare. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Civic och lokalisera batteriet på passagerarsidan i motorrummet. Lossa spännskruven på den negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet.
2

Flytta till den positiva batterikabeln och lossa spännskruven på kabeländen precis som du gjorde med den negativa. Lyft kabeln från batteriet och lägg det åt sidan. Lokalisera de två skruvarna på framsidan och baksidan av batteriet hold-down, kör över den övre delen av batteriet.
3

Avlägsna de två fästbultarna från fasthållaren dubbar med en skiftnyckel. Lyft ribban bort batteriet, lyft sedan ut batteriet ur bilen. Placera det nya batteriet i bilen, se till att placera batteriernas positiva och negativa polerna i samma riktning som de gamla.
4

Placera nedhållande tvärslå över batteriet, skjuta på fasthållaren dubbar installerar sedan de två fästbultarna. Dra åt bultarna tills batteriet nedhållande tvärstag är tätt och att batteriet inte flytta runt.
5

Installera den positiva batterikabeln på batteriets pluspol. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel och sedan installera den negativa kabeln på det negativa inlägget. Dra åt bulten på den negativa batterikabeln slut stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72531.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.