Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Automotive Diagnostik Verktyg

I en värld av bilreparationer det har skett många förändringar genom åren. De största framstegen har varit i fordonsindustrin diagnosverktyg. Tillbaka när allt du hade du oroa var bränsle, gnista och luft, var bil problem lätt att diagnostisera. Nu när allt är elektroniskt styrd, det finns verktyg för nästan varje komponent i en bil. Spark Tester

gnistprovare är utformad för att gå in mellan gnista källan och tändstiftet och kontrollera gnistan när den färdas genom systemet. Dessa verktyg används för att vara en enkel bit av metall med en lucka så att du kunde se gnistan reser. De har nyligen kommit till den punkt där testaren kontrollerar spark intervaller, Temperatur och värme.
Fuel Pressure Tester

bränsletryck testare är att testa trycket i bränsleledningarna som bränslet når motorn. Den är ansluten till den Schroeder ventilen vid slutet av bränsleskenan när motorn tändning. Teknikern kommer att kontrollera mätaren för att se vad trycket är i linjerna och jämför det med tillverkarens specifikationer.
Scan Tool

Scan Verktyget drar de diagnostiska koderna lagras i datorn som orsakar kontrollera motorn ljus och andra ljus på instrumentbrädan. Skanningen Verktyget är ett måste i varje butik dessa dagar. De finns i alla former, storlekar och prisklasser - från små handhållna enheter som helt enkelt ger dig en serie av koder till en stor dator som styr alla elektriska komponenter i fordonet. De arbetar alla bort av samma grundläggande OBD II - omborddiagnos systemet - teknik. OBD II blev krävs i alla fordon år 1996.
Batteri start-och laddningssystem Tester

Detta verktyg är en annan stapelvara i alla moderna butiker. Den testar att ta reda på varför ett batteri håller döende eller varför ett fordon inte kommer att veva över. Det fungerar genom att läsa för spänning och Kallstartström (CCA) i batteriet för att avgöra om den är lämplig för att starta fordonet. Det läser sedan millisekunder det tar startmotorn för att starta fordonet. Dess sista testet är att kontrollera laddningen kraften i generatorn med och utan last på fordonet. Detta verktyg eliminerar en hel del gissningar i batteri problem.
Kylsystem tryckprovare

kylsystemet i en bil utvecklar tryck som vattnet värms upp. Ibland ett kylsystem läcker endast när systemet är varmt och under tryck. På grund av värmen, skulle det ta timmar att korrekt diagnostisera bilen eftersom du måste vänta tills den svalna innan du kan ta bort delar för att kontrollera läckan. Uppfinningen av tryckprovare hjälpte förkorta den tiden. Detta system skruva till kylaren, där locket går, och en pump används för att uppnå de 16 pounds per kvadrattum (PSI) att systemet är klassade för. Teknikern kan sedan leta inspektera systemet utan rädsla för att bli bränd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72532.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.