Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Delar av en excenterpumptest

Vingpumpar är mångsidiga och effektiva. De uppfanns av Charles C. Barnes från Sackville, New Brunswick i 1874. Vi har vingpumpar i styrservo och automatlåda i våra bilar. När vi köper en latte eller få en läsk på en film, är vätskan pumpas genom en vane pump. Vingpumpar kan hantera ett brett spektrum av vätsketemperaturer från-32a ° C /-25A ° F till 260A ° C /500A ° F och kan ibland köras torr utan att förlora effektivitet. De fungerar bra med vätskor som har små fasta partiklar blandas med vätskan. Delar av en excenterpumptest

vingpump består av en yttre rund kammare, en rund skiva inuti den yttre kammaren, skövlar fästa vid rund skiva och fjädrar enligt skovlarna, som trycker skovlarna mot väggar av den yttre kammaren.
Picture en excenterpumptest

Bild en rund kammare med en mindre rund skiva i den. Sätt vingar på den mindre cylindern som vidrör väggarna i den större kammaren. Flytta den mindre hårddisken åt sidan och sätta fjädrar under vingarna så att de rör sig in och ut för att hålla kontakt med den yttre kammaren. Sätt två öppningar på vardera sidan om plats på den yttre kammaren som är närmast den mindre hårddisken. Vätska kommer in i yttre kammaren genom en av öppningarna och flöden runt insidan av den större kammaren sedan ut den andra öppningen.
Effektivitet är nyckelordet

Pumpen effektiviseringsvinster eftersom mindre utrymme mellan bladen, den yttre kammaren och den inre skivan expanderar dramatiskt som det visar, mycket mer än den skulle om den inre skivan sattes i centrum av den yttre kammaren. Vätskor kommer inte volymförändring om inte deras temperaturförändringar, så måste vätska fyller det lilla utrymmet från utsidan som den mindre utrymme expanderar. Det fungerar i omvänd med samma effektivitet. Vätskan pressas ut av det lilla utrymme som det växer mindre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72545.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.