Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag en spegel på en 2000 Chevy Cavalier?

För att ersätta spegeln på en 2000 Chevy Cavalier, måste du ta bort den inre dörrpanelen. Cavaliers i denna modell-år var utrustade med manuella eller elektriska fönsterhissar. Förfarandet för avlägsnande av dörrpanelen skiljer sig mellan två varianter. Medan ersätta en spegel är inte en vanlig reparation, gör det själv kommer att spara tid och pengar. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Metric insexnyckel ställa
Fönstervev verktyg låsringen (om tillämpligt) katalog beklädnaden bända verktyg
Ratchet och 10 mm hylsa
Platt huvud skruvmejsel
ersätter spegel
Visa fler instruktioner
1

öppna dörren till din 2000 Chevy Cavalier som kräver spegel ersättare.
2

Ström på fönster ner om Cavalier är så utrustad. Om det finns manuella fönster, efter valsningen ner fönstret, använd fönstret vev verktyget låsringen för att lossa låsringen från under veven. Rikta in verktyget så att det är parallellt med fönstret veven skjut bladet mellan veven och dörrpanelen. Låsringen kommer att lossna eller ens flyga iväg. För att undvika att förlora den, placera en hand framför basen av fönstret veva att fånga den eller hindra den från att flyga av. Addera 3

Ta bort de sex skruvarna på dörren panel med Phillips skruvmejsel. En ligger på sidospegeln seglet (på insidan mittemot spegel), två är i dörren pull kopp, två är på den nedre kanten av dörrpanelen, och den sista är på den yttre nedre kanten på dörrpanel.
4

Använd en metrisk insexnyckel för att lossa ställskruven sedan koppla ur modulen spegeln kontroll på insidan av sidospegel segel. Ställ spegeln segla åt sidan.
5

Haka de inre snap hallarna innehar dörrpanelen till dörrkarmen (med början längst ner) med en trim panel pry verktyg. Arbeta pry verktyget upp båda sidor av dörrkarmen när den nedre panelen släpps.
6

Lyft luckan en aning uppåt sedan något utåt för att lossa det från överläppen av dörrkarmen.

7

Nå bakom panelen och dra ur dörrlåset anslutning kabelhärva genom att dra låshaken tillbaka med ett finger. Ställ luckan åt sidan.
8

Lyft upp låshaken på strömmen spegeln kabelstammen anslutning, om sådan finns, med hjälp av en platt skruvmejsel, dra sedan de två pluggarna isär.

9

Ta bort de tre 10 mm fästmuttrarna på sidospegel med en spärr och uttag. Håll handen under spegeln när du tar bort den sista muttern så den gamla spegeln inte faller och repa lacken ytterdörrar.
10

Dra drivna sele spegeln tråd, om sådan finns, genom öppningen och ta bort den gamla spegeln.
11

tvärt om att installera ersättande spegeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72564.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.