Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Olika typer av oljor filterutformningar

Oljefilter har kommit långt under åren. Motorer ursprungligen var avsett utan ett oljefilter, men filter behövdes när trycksmörjning var utvecklad för motorn. På dess yta, ser utformningen av ett oljefilter enkel, men utvecklingen av konstgjorda material som glas och syntetiska fibrer har gjort olja filterutformningar mer effektiv. Utformningen av oljefiltret bestäms av den typ av motor, storleken på motorn och biltillverkare. Mekanisk oljefilter Design

mekaniskt oljefilter använder fibermaterial som är veckat i design. Denna design fällor föroreningar i oljan och hindrar partiklarna från att fortsätta att flytta in i motorn. Under en tidsperiod, orsakar ansamling av kontaminanter oljan att sluta som strömmar in i motorn så de rörliga delarna kan smörjas. Innan denna ansamling av smutspartiklar stoppar flödet av olja i motorn, måste oljefiltret bytas ut.
Magnetisk oljefilter Design

magnetiska oljefilter designen använder små elektromagneter för att fånga partiklar som oljan rinner igenom oljefiltret. Den bästa delen av denna typ av konstruktion är att filtret inte behöver bytas ut. Oljefiltret behöver tas bort med jämna och rengöras. Den värsta delen av denna design är att det tillåter smuts att komma igenom filtret och resor med olja i motorn.
Radialfläkt oljefilter Design

Den centrifugal oljefilter designen snurrar som oljan passerar filtret inducerande centrifugalkraft och innehåller föroreningar. När oljan strömmar genom den snurrande oljan välja smuts eller järn partiklar fastnar i väggarna hos filtret hindrar dem från att strömma med oljan. Detta är en tvådelad oljefiltret, som har ett hus kammaren och ett fibermaterial införd i höljet som gör alla spinning. Det fibermaterial som förekommer i oljan filtret behöver bytas ut som föroreningar bygga upp, vilket kan orsaka att filtret ganska spinning och täppa oljeflödet. Höljet kammare behöver inte bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72571.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.