Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en generator i en 2001 Chevy Truck

Byta generatorn i din Chevy lastbil kan bli nödvändig om den ursprungliga slutar eller börjar visa tecken eller fel. Om du inte är säker på att generatorn inte kommer att ta bort den från lastbilen kan du bänk-testa apparaten och bestämma utan att fråga om det är där problemet ligger. Om generatorn är defekt, byt ut den mot en ny eller rekonditionerad enhet, tillgänglig från någon auto-delar butik eller via Chevy återförsäljarens delar avdelning. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort bulten från negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriets minuspol. Isolera kabeln från batteriet genom att sätta det åt sidan där den inte kan falla tillbaka mot batteriet.
2

Placera en socket och breaker bar på axeln bulten i mitten av serpentin bältessträckare remskiva. Vrid spännaren moturs och skjut sedan remmen från generatorn remskiva.
3

Lokalisera de elektriska anslutningarna på baksidan av generatorn. Ta bort muttern från "B" terminal med en skiftnyckel, skjut sedan batterikabeln utanför terminalen. Lossa pluggen i kontakten från kroppen av generatorn genom att trycka på lås-fliken och sedan dra kontakten ur generatorn kroppen.
4

Lokalisera de två fästbultarna på botten av generatorn. Ta bort båda bultarna med en hylsa och spärrskaft, lyft sedan generatorn från konsolen. Placera en ny generator på fästet, installera två fästbultarna och dra åt dem till 37 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Montera de elektriska anslutningarna på baksidan av generatorn. Anslut push-in anslutning till uttaget på generatorn kroppen och installera batteriet kabeln på "B" terminal. Dra åt muttern till 13 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Skjut Serpentine belt på generatorns remskiva, vrid spännaren medurs med en socket och breaker bar, dra åt bältet. Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Montera bulten på terminalen och dra åt med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72572.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.