Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur fixar Rock Chips i Paint

En rock-flisas område på bilens lack kan förvandlas till rost om du låter det gå utan att reparera den. Reparera den direkt efter det händer ser till att det inte blir ett större problem i framtiden. Fastställande stenflisor i din auto färg är inte en hård reparation, och i de flesta fall kan göras utan en professionell. Saker du behöver
Soap
Vatten
mjuk bomullstrasa
Automotive polish
Alkohol
Bättringsfärg
fint slippapper
Visa mer Instruktioner
1

Slå upp året, gör och modell av din bil i färgen avsnitt av din lokala Biltema. Det kommer att finnas ett häfte som listar de färger som användes detta år för din bil. Hitta din lacken med den listan. Återförsäljare kan ha färgen du behöver också, men i många fall kommer inte att sälja en tillräckligt liten mängd för att göra det plånboksvänlig att köpa för små chip reparationer.
2

Rengör flisas området med tvål och vatten. Detta kommer att ta bort eventuellt skräp och se till att det är rent när du applicerar färgen. Torka området med en mjuk bomullstrasa.
3

Rub auto polish över flisas området. Detta kommer att bidra till att lindra eventuella kanter som är trasig på flisas yta. För mycket gnugga kan skada befintliga klarlack på din bil genom att göra det grumliga. Var noga med att inte gnugga mer än 10 eller 12 gånger i en jämn, cirkelrörelse.
4

Rengör avsluta med denaturerad alkohol. Häll inte alkoholen direkt på bilen. Istället, häll lite på en mjuk trasa först. Torka längs flisas området. Detta tar bort polish som fortfarande återstår och alla smuts som är kvar på bilen.
5

Applicera primer med fel ände av en match, även känd som butt slutet av matchen. Storleken av matchen gör det perfekt för att röra upp små marker. Doppa den i färg och sedan fylla området innanför chip, så att den bara något röra färgen som är runt det. Låt tid att torka i enlighet med tillverkarens instruktioner. Det tar vanligtvis upp till en halvtimme.
6

Måla över primern med bättringsfärg. Det brukar komma med en borste inne i flaskan. Testa det på ett papper först om du är orolig att det inte kommer att matcha din bil färg. Ju fler rockar du ut på papper för att testa, desto närmare färgen kommer att matcha hur det torkar på din bil. Vänta en timme och tillämpa en annan jacka. Låt färgen sitta i flera dagar. Slipa försiktigt kanterna eller ett upphöjt område av färg med fint slippapper. Försiktigt polera området för att smälta in kanterna på din reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72576.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.