Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Toyota Wiper & Components Bricka

Vindruta tvätt komponenter alla har specifika jobb att göra och de arbetar i samförstånd med varandra för att åstadkomma den stora uppgiften att hålla den främre eller bakre vindrutans yta ren och fri från skräp. Hela systemet bygger på pumpar, motorer, armar vindrutetorkare och blad, reservoarer och vindrutan spolarvätska för att få jobbet gjort. Någon del kan misslyckas och leda till fel i systemet. Torkarblad
Torkdukar hålla glaset rena och fria från skräp.

torkarblad, gjorda av gummi och ibland har två eller tre knivar, torka över fönstret skapar en tätning som tar bort överflödigt vatten och smuts. De bildar en gummiskrapa-liknande tätning som alltid håller kraft på glasytan genom användning av en fjäder i torkararmen. Med en reglaget på instrumentbrädan eller rattstången kan hastigheten och frekvensen av torkarbladet styras.
Arms
Wiper

torkararmarna håller gummit torka bladen på plats med slitsar eller snap-kontakter. De har speciella metall gångjärn som möjliggör flex på krökta ytor. Basen hos torkararmen har en spline kortplats för anslutning till torkarmotorn huvudaxel. Torkararmarna kan bytas som en enhet som innehåller armarna och gummi Wiperskär blad i en komponent. Vindrutetorkaren Addera ditt Vindrutetorkare Motor

Motorn sitter innanför vindrutan pentryt. Motorn innehåller en armatur och en spole. Motorn kör av batteriets 12-volts system och befogenheter vindrutan tvätt länkarmar genom att vrida en räfflad axel i en konstant 360-graders rotation. Motorn har ett relä och säkring som skyddar den mot överbelastning och kortslutningar.
Vindrutetorkare Linkage

vindrutetorkare koppling består av ett antal stavar som har ledade ändar och kontakter. De länkarmar, som drivs av motorn, tillåta en ömsesidig rörelse som förvandlas till en back-och-tillbaka torka rörelse. De reser fram och tillbaka med ungefär en 130-graders båge, och upprepar den torka rörelse så länge som motorn driver den. De länkarmar kräver perioder av smörjning för att hålla dem från att binda och hålla dem vänder smidigt.
Vindrutespolare Reservoir

vindrutan bricka reservoar består av en plastbehållare, vanligtvis bultad mot brandväggen i motorrummet. Den rymmer spolarvätska till en viss nivå, dispergera den genom användning av en pump och matningsledning. Innehållet i spolarbehållarens vanligtvis en mild tvål-och-vatten-lösning eller en fabrik-godkänd rengöringsvätska.
Spolarvätska Pump

vindrutespolarvätska Pumpen sitter under tanken, infälld i plastform. Den körs på batteri 12-volt system. Den är utformad för att tvinga tvättvätska genom en liten plast-eller gummislang som färdas upp till basen av torkararmen där fluiden blir sprutas på fönstret. Vindrutan bricka elsystem skyddar den med en säkring och ett relä.
Bakruta tvättsystem

Många fordon, inklusive Toyotas, har en komplett kopia vindruta tvättsystem belägen i den bakre delen av fordonet för att rengöra den bakre fönsterglas. De har bara en arm och blad för att rengöra en stor bakifrån område. Denna arm och blad måste vara längre för att rymma en enda yta. Behållaren och pumpen sitter vanligtvis i ett försänkt sidostycke område som har åtkomst via en flip-top lock. Frontlyft, driven av en motor, fungerar på samma sätt som det främre fönstret systemet. Addera Motor och Bricka fördröjningsstyrning

Motorn och fördröjning styranordning aktiverar genom ett elektronisk krets som känner av en puls som gör det fungerar endast för en viss tidsperiod. En separat elektronisk krets gör att pumpen pulsen, släppa vätska för tvättprogrammet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72586.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.