Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur jag hitta och reparera en Ford F-150 Temperaturgivare

Beroende på året, märke och modell av din Ford F-150, kan fordonet ha en temperatursensor och en avsändare:? Om lastbilen som en mätare, det kommer att ha båda, om inte, kommer det bara att ha sensorn. Avsändaren kan vara placerad i kylaren eller nära termostathuset. Den läser och skickar temperaturen hos vatten /frostskyddsmedel för spårvidden. Sensorn skickar också temperaturen på vattnet /frostskyddsmedel till datorn, så att datorn kan göra justeringar i timing, luft och bränsle blandning, och andra justeringar behövs av lastbilen att köra ai sin optimala prestanda och få den bästa bränsleekonomin körsträcka. Saker du behöver
Uppsättning sockets
Anti-gripa
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på F-150.

2

Inspektera framsidan, mitt på motorn och den bakre delen av termostathuset. Hitta termostathuset genom att följa den övre kylarslangen från kylaren till blocket.
3

Placera din hand på sensorn som är monterad i insugningsröret, strax bakom termostathuset. Sensorn har en rund plugg, som har ledningarna från ledningsnätet ansluten till det. Om du tar bort den, kommer basen se ut som en stor bult som skruvas in i insugningsröret.
4

Skjut plast kabelnätskontakt ut och lyft proppen kabelstammen ur sensorn. Använda uttaget, skruva loss sensorn kylvätsketemperatur från insugningsröret.
5

Torka ett tunt lager av antikärvningsmedel på gängorna av kylvätska temperaturgivare. Skruva in sensorn i insugningsröret. Anslut kabelstammen igen Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72603.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.