Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Illinois Katalysator Lagar

Illinois 'katalysator och utsläpp utrustning (gemensamt kallade "smog" lagar) generellt följer de riktlinjer som fastställts av den federala regeringen. Den primära skillnaden mellan Illinois och någon annan stat är inte de specifika katalysator krav, men hur och var de genomförs. Borttagning

Du kan inte ta bort någon fungerande katalysator från alla fordon som är utrustade med en, utom när det gäller ersättning. Böter för avlägsnande gå till mekaniker, och (enligt federal standard) kan vara så mycket som $ 10.000. Fordonsägaren får eller inte får böter, men ägaren kommer att ansvara för installation av en fungerande omvandlare.
Utbyte Villkor
p Det är olagligt att manipulera, ändra eller på annat sätt ofreda någon katalysator om du inte har ett intyg som anger att det antingen saknas eller fungerar dåligt. Dessa certifieringar kan erhållas från någon institution licensierad för årlig smog testning. Om du uppfyller de ersättande förhållanden, då du bara kan byta
Byte

din katalysator med en av samma fabrikat, modell och typ som det som ursprungligen installerats på din bil. Du måste också installera den nya omvandlaren på samma plats på bilen som de gamla.
Converter Garantier

omvandlare avsedda för fordon 1996 och senare måste komma från tillverkaren med minst en 8 year/80 ,000-mil garanti.
Undantag

omvandlare lagar tekniskt gälla alla fordon, kan du inte bötfällas om bilen aldrig blir inspekteras. Följande fordon är undantagna från den årliga smog kontroller: motorcyklar, lantgård, fordon registrerade i 1967 eller tidigare, fordon 25 år eller äldre, dieseldrivna båtar, icke-elhybridfordon, off-road endast fordon race och fordon för vilka en "förkasta certifikat" har utfärdats.
drabbade länen

Alla fordon i Cook, IL och Lake län ska få årliga smog kontroller. Fordon i Kane, Kendall, McHenry, Will, Madison, Monroe och St Clair län ska vara årligen smog kontrolleras om du bor i ett av de undantagna ZIP koder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72604.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.