Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av ett motorljud

Du kör längs, inga bekymmer i världen, och plötsligt finns det ett märkligt ljud som kommer från under huven. Du öppnar huven och stirra på motorn, utan någon aning om var ljudet kommer ifrån och vill räkna ut vad ljudet betyder. Motorljud behöver inte vara skrämmande. Ibland indikerar ett allvarligt problem, men innan du ringer en vägkanten mekaniker för en dyr reparation, finns det några felsökningsalternativ du kan köra igenom på egen hand. Instruktioner
1

Kontrollera nivån på oljan i bilen om du hör ett knackande eller klickande ljud som kommer från motorn. Om oljan är låg, få upp nivån till normal. Kontrollera oljefiltret för överdriven igensättning och byt vid behov.
2

Kontrollera kamremmen om du hör ett rasslande ljud från motorn. Ta bort kamremmen täcker och inspektera komponenter med en ficklampa för alla delar misslyckande. Se till att bältet är säker. Om den är skadad, har den ersatt.
3

Kontrollera om luft i bromssystemet om du hör ett knäppande av bubblande ljud från motorn. Se till att det finns tillräckligt med bromsvätska i cylindern. Fylla cylindern om vätskan är låg. Luft kan komma in i systemet om vätskan är för låg. Kontrollera slangar och bromssystem för eventuella hål eller läckor.
4

Kontrollera om det finns slitna spö lager om du hör en djup knackar ljud från motorn. Om detta är fallet, kan du ha din motor ombyggd eller bytas.
5

Kontrollera startmotorn om du hör ett skrapande ljud från motorn. Startmotorn vevar motorn och det finns ett ljud i samband med detta, men om det skrapande ljudet fortsätter när motorn är igång, kan det betyda att startmotorn har misslyckats och kan behöva bytas ut.
6

Kontrollera den magnetiska kopplingen på a /c kompressorn om du hör ett skrapande ljud. Vrid luftkonditionering på och lyssna till den magnetiska kopplingen att engagera sig. Om du hör ett skrapande ljud ansluten till vrida a /c på, kan det betyda att kompressorn behöver bytas. Kontrollera om det skrapande ljudet slutar när du vrider på a /c off. Detta bör göra dig uppmärksam på huruvida det är faktiskt A /C kompressor som är problemet.
7

Kontrollera nivån kylarvätska om du hör ett knäppande ljud från motorn. Aldrig öppna kylarlocket när det är varmt. Vänta tills motorn svalna innan du fyller kylaren med en 50/50 blandning av kylvätska och destillerat vatten. Kontrollera kylvätskebehållaren fylls också. Kontrollera om några slangar som är i kläm av skadad. Byt ut kylarlocket om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72613.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.