Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Jeep Grand Cherokee Shocks

stötar bör ersättas på din Jeep Grand Cherokee var 75.000 miles för att upprätthålla en hög kvalitet åktur. Stötar montera från fordonets ram till axeln och absorbera eventuella stötar från vägen. Stötar arbeta parallellt med fjädrar för att mjuka upp attraktionen och prestanda. Stötar är fyllda med kväve och är specifika för varje fordon. Felaktiga chocker kan leda till för tidig däckslitage, rough ride och dålig hantering. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
hydraulisk domkraft
Socket Ratchet
ställa
Visa fler instruktioner
Front Shock ersätter
1

Lossa muttrarna på ett av framdäcken med en klack skiftnyckel. Placera en domkraft under axeln för din Jeep och lyfta fordonet tillräckligt för att ta bort däcket. Ta bort muttrarna och dra däcket från axeln.
2

Öppna huven och leta reda på övre chock bultarna i motorrummet. Dessa är på vardera sidan av motorn på fender brunnar. Ta bort muttern med en 14 mm hylsa och en spärrnyckel.
3

Ta bort muttern från bulten som håller fast chock för fästet på axeln med en spärr och uttag. Dra bulten från fästet.
4

bort chock från fordonet.
5

Placera den nya chocken på plats och montera det nedre fästet bulten igenom fästet och i stötdämparen. Dra åt muttern med Ratchet och uttag. Montera den övre muttern som håller fast övre chock för fordonet i motorrummet med Ratchet och uttag.
6

tillbaka däcket och dra åt muttrarna med klacken skiftnyckel. Sänk bilen till marken med domkraften.
7

Upprepa processen på andra sidan av fordonet.
Rear Shock ersätter
8

Lossa muttrarna på ett av de bakre däcken med klacken skiftnyckel. Placera domkraften under axeln för din Jeep och lyfta fordonet tillräckligt för att ta bort däcket. Ta bort muttrarna och dra däcket från axeln.
9

Lokalisera de två fästbultarna som håller chocken på plats. Det finns två bultar, en på ovansidan och en på undersidan. Ta bort dessa bultar med Ratchet och uttag. Ta bort chock från fordonet.
10

Placera den nya chocken på plats. Trä de monteringsbultarna genom fästet och in i chock. Dra åt bultarna med Ratchet och uttag.
11

Byt däcket på navet på axeln. Dra åt muttrarna och lägre fordonet till marken.
12

Upprepa denna process på motsatt sida av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72620.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.