Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en PCV ventil i en 2000 Taurus

Den PCV , eller positiv vevhusventilation ventilen , på 3,0 - litersmotorn i din Ford Taurus kräver uppmärksamhet från tid till annan . När ventilen blir gamla , kommer det att låta olja och ångor från inuti motorn att läcka ut . Den PCV system tar bort övertryck och oförbrända gaser från inuti motorn och recirkulerande gaserna genom motorn som ska brännas och utvisas ur avgaserna. Detta minskar utsläppen från avgasröret och gör din bil att köra renare . Instruktioner
en

Öppna huven på din Taurus och leta reda på PCV-ventilen på toppen av ventilkåpan . PCV-ventilen ser ut som en L - formad passande ansluten till toppen av ventilkåpan och har en stor slang fäst vid den .
2

tag PCV-ventilen och dra den rakt ut ur ventilkåpan genomföring . Tag i slangen på änden av ventilen och skilja den från ventilen. Placera slangen åt sidan för nu .
3

Kassera gamla PCV-ventilen , sedan in i slutet av den nya ventilen i änden av gummit vakuumslangen som du tog bort från den gamla ventilen . Du kan behöva vrida det lite för att få det att glida på plats .
4

Skjut nya PCV ventilen i genomföringen på toppen av ventilkåpan . Se till att den sitter helt i genomföringen så oljan inte blåser förbi . Stäng huven .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72623.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.