Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byter jag Slavcylinder för en 1990 Ford Ranger 2.3L?

Den 1990 Ford Ranger 2.3-liters pickup använder en koncentrisk slavcylinder, som ligger inne i transmissionen. Detta innebär att överföringen måste avlägsnas för att ersätta slavcylindern. När du tar bort överföringen, om kopplingen är äldre, är det en bra idé att byta ut det på samma gång, helt enkelt på grund av den tid som krävs för att slutföra jobbet. Du kommer att behöva en speciell koppling koppling borttagningsverktyg, artikelnummer T88T-70522-A, som finns på alla Ford återförsäljare. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
Set uttag
Clutch koppling borttagningsverktyg nr T88T-70522-A
Shop trasor
träbit
Golv uttag (2)
Jack står
Förgasare renare
Momentnyckel
fint slippapper (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batteriets jordkabel och lägg den åt sidan, se till att den inte vidrör metall. Använd kopplingen verktyget kopplingen bort att koppla ur kopplingen vid överföringen. Skjut den vita plasthylsan mot slavcylindern med ena handen och ryck i slangen med den andra.
2

bort spaken, shim och bussning från växellådan med lämpliga uttag. Stuff en trasa i öppningen för att hålla smuts och skräp från att falla in i växellådan. Koppla loss koppling huvudcylinder tryckstång från kopplingspedalen med lämpligt uttag.
3

Jack upp Ranger med en domkraft och stödja den på pallbockar. Gör en markering på drivaxeln och på samma ställe på bakaxeln flänsen så att du vet hur man rada upp drivaxeln när du lägger tillbaka den i. Ta bort drivaxeln på axeln med en lämplig hylsa sedan dra ut den ur den bakre delen av transmissionen. Anslut huset för att förhindra fluid från att läcka ut.
4

Unbolt och ta bort dammskyddet från kopplingshuset med den lämpliga uttag. Ta bort kablarna från startmotorn och lägg dem åt sidan. Ta selen för back-up ljus (nära startmotorn). Unbolt och bort startapparaten med den lämpliga uttag. Skruva loss hastighetsmätaren kabeln från växellådan och ställ den ur vägen.
5

Placera en träbit på en av golv jack. Skjut den under motorns oljetråg och Jack upp det så att träet bara nuddar botten av oljetråget för att stödja motorn. Placera en andra domkraften under sändningen. Om du använder en hiss, använd en växellådsdomkraft istället.
6

Ta bell bostäder bultar och brickor med lämplig hylsa. Ta bort transmissionskåpan bultar och spjället behålla bultar och muttrar med lämpligt uttag. Unbolt och ta bort tvärbalken.
7

Sänk växellådsdomkraft och, samtidigt, fungerar överföringen av sina styrpinnarna. Dra transmissionen mot baksidan av Ranger sedan placera den på marken. Om du använder en domkraft, kan du lämna den på golvet jack om det är stabilt på domkraften.
8

bort kopplingshuset-till-överföring nötter dra höljehopsättningen utanför överföring. Avlägsna slavcylindern från den ingående axeln. Skjut in den nya slavcylinder över den ingående axeln och se tornet delen av slavcylindern vetter transmissionen.
9

tillbaka kopplingshuset. Kopplingshuset har skåror som ställer upp med slavcylindern. Se till slavcylindern ligger ordentligt i skårorna kopplingshuset. Rengör passyta hos kopplingshuset och den bakre av motorn, särskilt runt plugghålen, med trasor och förgasare renare. Om det finns plastrester som inte kommer att torka bort lätt, försiktigt gå över dem med fint slippapper. Rengör området med förgasare renare och trasor efter slipning.
10

Höj transmission med domkraften. Rada upp splines ingående axel med splines lamell. Flytta sändningen mot dymlingar, justera domkraften efter behov. Skjut överföringen på pinnarna.
11

Installera balanshjulkåpa bultar och brickor. Placera brickorna på plats så att skruvarna inte skadar aluminium bell bostäder. Dra åt bultarna till 33 foot-pounds av vridmoment. Flytta växellådsdomkraft ur vägen.
12

tillbaka startmotorn och dra åt bultarna till 17 foot-pounds av vridmoment. Jack motorn upp med domkraft. Sätt tillbaka tvärbalken, växellådsfästet och spjäll. Dra åt bultarna ordentligt. Ta bort domkraft under motorn. Sätt tillbaka drivaxeln genom att trycka den in i växellådan förlängningshus sedan ansluta den till bakaxeln fläns. Se till att markeringarna du gjorde tidigare laguppställningen. Sätt tillbaka brickan, låsbrickan och muttrarna. Dra drivaxeln-till-fläns nötter till 70 foot-pounds av vridmoment.
13

tillbaka dammskyddet. Dra åt bultarna Dammskydd till 8 foot-pounds av vridmoment. Sätt tillbaka startapparaten, dess ledare, den back-up lampan ledningsnät och hastighetsmätaren kabeln. Kontrollera nivån transmissionsolja. Lägg Ford manuell växellåda glidmedel som behövs.
14

bort trasorna från växelreglaget hålet. Sätt tillbaka växelspaken, shims och bussning med lämpliga uttag. Sätt tillbaka spaken till bultarna och boot fästskruvar. Återanslut huvudstången cylinder tryck på kopplingspedalen med lämpligt uttag. Anslut batteriets jordkabel till batteriet jordpunkten. Lufta kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72640.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.