Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en massa luftflödessensorn i en 3,8 2000 Buick

Byta massan luftflödessensorn på 2000 Buick 3,8-litersmotorn är relativt okomplicerad. MAF-givaren sitter ovanpå spjällhuset strax ovanför luftintaget. MAF-givaren är en platt, plast del som hålls på plats med flera skruvar och har ett elektriskt kontaktdon fäst vid dess vänstra sida. Replacement OE MAF sensorer finns tillgängliga genom återförsäljare och eftermarknad ersättare finns tillgängliga från de flesta auto-delar butiker. Saker du behöver
Torx skruvmejsel som
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Buick och leta reda på spjällhuset på framsidan av motorn. Den luftinsugsslang fäster på framsidan av spjällhuset, vilket gör det lätt att identifiera.
2

Lossa elkontakten från slutet av sensorn genom att lyfta låsfliken på kontakten, sedan dra den rakt ut från sensorn. Lokalisera de två skruvarna på toppen av sensorn - de är på motsatta hörn -. Och ta bort dem med en Torx-skruvmejsel
3

Lyft MAF sensorn rakt upp och bort från spjällhus. Kasta den och placera en ny MAF sensor på spjällhuset, rikta in skruvhålen i sensorn med de gängade hålen på spjällhuset.
4

Montera de två Torx-huvud fästskruvarna genom MAF givare och in i spjällhuset. Dra åt dem med en Torx-skruvmejsel, tryck sedan den elektriska kontakten på slutet av den nya sensorn, se låsfliken snäpper på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72661.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.