Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Bälten på en 2005 Mitsubishi Endeavor

Byta Serpentine belt på Mitsubishi Endeavor är nödvändigt om bandet börjar sträcka, har skador på den, eller är mycket slitna. Remmen driver alla tillbehör på framsidan av motorn och om det misslyckas, kan motorn överhettas, generatorn inte kommer att producera el och servostyrning kommer inte att fungera. Replacement bälten finns på de flesta auto-delar butiker. Kontrollera din Serpentine belt ofta och byt ut det innan det går sönder. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Ta bort bulten från batteriet kabeländen med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriet. Isolera kabeln från batteripolerna när du arbetar på bandet.
2

Leta remspännaren på framsidan av motorn mellan generatorn och vattenpumpen. Lossa axel bult, bulten i mitten av spännaren remskiva, med en hylsa och spärrskaft men ta inte bort det.
3

Leta justeringsbulten på undersidan av spännaren, strax under linhjulet och vrid den moturs med en hylsa och spärrskaft tills remmen är lös. Ta bort remmen från remskivorna och kassera den.
4

Montera den nya remmen över remskivorna, att följa samma väg som den ursprungliga bandet, dra åt justeringen genom att skruva det medurs. Spänn remmen tills du kan trycka bältet ner 1/8- till ¼-tums mellan remskivorna.
5

Dra axeln bulten på spännaren med en hylsa och spärrskaft. Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen, installera bulten och dra åt den med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72662.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.