Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar ett plastskydd Auto Bug

Plast bugg sköldar ger viktigt skydd, förhindrar skräp som små stenar från att skada bilens front. Även insekter slår en bil på bara 30 miles per timme kan skada ytan. Plast bugg sköldar är gjorda av slitstark plast såsom ABS och akryl. Men även slitstark plast bryts. Replacement bugg sköldar är dyra, men du kan använda lim för att reparera en plast bugg sköld för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
akryl lim Squeeze flaska applikator klämmor
Spring
målarens maskeringstejp
Thin Plastskrot
Visa fler instruktioner
1 En bugg sköld skulle förhindra dessa insugningsventilerna från intag farligt skräp.

Avlägsna bugg sköld, som antingen klipp på eller skruvar på. Eftersom lösningsmedel cement kan skada bilens finish, vill du inte att försöka en reparation om du inte har tagit bort skölden. Lim fungerar inte om ett lager av olja eller fett är närvarande, alltså, tvätta sköld med ett diskmedel formulerad för fett. Låt skölden torka helt innan limning.
2

Montera trasiga bitar tillsammans för att säkerställa en ren anslutning på rasten. Rena sprickor, i akryl, se sömlösa när de två delarna är hopfogade mot varandra tätt. ABS snedvrider mer, när de delas, beroende på vilken typ av material, så bitarna inte passar ihop så prydligt. Om de krackade lappar har ett mellanrum mellan dem när de passas ihop, kan en plast plåster behövas. Detta är en tunn plastbit limmad på baksidan av sprickan för att ge förstärkning.
3

Kläm de trasiga bitarna tillsammans med fjäderklämmor. När de trasiga bitarna hålls stadigt på plats, med spruckna kanter snyggt uppradade, markera klämma positioner med målarens maskeringstejp. Märkning positionerna för klämmorna gör det lättare att placera dem efter det att lösningsmedlet cementen appliceras. Ta bort klämmorna.
4 Car finish kan lida skada, även från kollisioner med insekter.

Fyll applikatorn sprutflaska med lim. Fyll flaskan till halvvägs. Kläm flaskan medan upprätt, tills limmet är nära toppen. Något släppa ut trycket, medan du fortfarande håller flaskan. Detta skapar ett vakuum som håller limmet rinner när flaskan vänds.
5

Applicera en tunn linje av lim till en av de trasiga delarna. Anslut den andra trasig bit, och se till att bitarna är i linje. Spänn de två delarna, med målarens märken maskeringstejp för att justera klämmorna. Låt två timmars torktid innan hantering. Om bitarna behöver extra stöd eftersom bitarna inte passar ihop rent, skära en liten bit tunn akryl eller ABS plast för att använda som underlag. Plasten bör vara 1/16 inches tjock, samma längd som sprickan, men en tum bredare. Applicera lim på plast stöd. Applicera plåstret på baksidan av brott eller spricka, sedan klämma på plats. Avlägsna klämmorna efter sex timmar. Montera tillbaka bugg sköld på fordonet för att slutföra projektet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72665.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.