Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vindruta skärverktyg

Felaktig användning av verktyg eller brist på erfarenhet i att ta bort vindruta kan orsaka allvarlig skada på ett fordon. Ännu värre, det finns rapporter om allvarliga personskador som orsakats av människor som försöker gör-det-själv vindrutan borttagning. Specifika verktyg och tekniker behövs för korrekt vindrutan borttagning. Vindruta borttagning verktyg finns i hand-drivna och makt modeller i olika prisklasser. Cut-Out Wire

Vindruta utskuren tråd skär genom gamla självhäftande tätningsmassa som håller fönstret på plats. Föreningen vanligtvis är tillverkad av uretan eller silikon, som kan vara svårt att skära igenom när den har härdat. Cut-out tråd är tillverkad av rostfritt stål och presterar som en skärande såg tand för att skära genom tätningen. Tråden går under tätningsmassan runt hela kanten av vindrutan. När säkrad, det lyfts ut ur fordonet med plasthandtag som är kopplade till ändarna av kabeln.
Kabel Knife

Kabel knivar använder en spak åtgärder för att snabbt ta bort silikon från hela vindrutan. Kabel-knivblad är praktiskt eftersom de rostfria blad är snabbt justeras eller bytas ut vid behov utan att ta bort skruvarna från kniven. Skum omslag används för att skydda mot repor och för att tillhandahålla mer komfort för användaren. Detta skum är också en viktig säkerhetsfunktion eftersom det gör för bättre grepp, vilket förhindrar glidning. Blades finns i ¾-tum, 1 tum och 1 ½-tums storlek. Pneumatiska knivar skär igenom materialet vid 12.000 slag per minut utan smörjmedel för ännu snabbare vindrutan borttagning.
Extractor Cut-Out Tool

Även den primära användningen för detta verktyg är borttagande av auto glas, det är också känt att användas i andra tillämpningar som skärning inglasning på kommersiella glasfönster och ta bort havstulpaner på botten av båtar. Tillverkarna av detta verktyg hävdar att 95 procent av de borttagna vindrutor inte skadas. Motorn ger 2000 slag per minut och kommer i en sladdlös modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72683.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.