Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

DIY Hjullager för en Utility Trailer

Utility vagnar är enkla fordon för ljus dragande och behöver lite underhåll. Ändå har de några saker som behöver kontrolleras och underhållas regelbundet. Däcken bör kontrolleras för lufttryck samt för skador före varje resa. Även hjullagren måste utföras minst en gång per år. Hjullagren på Utility Trailers är separat från navet och kan underhållas och bytas ut separat. Detta kan göras med enkla verktyg i ett par timmar på en tvåaxlad släpvagn. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skruvmejsel
Tänger
träbit
lagerfett
Aerosol butik lösningsmedel
Replacement fett sälar
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lyft upp vagnen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort locket mitt damm från navet med en skruvmejsel. Ta bort sprinten från slottet muttern inuti locket med en tång.
2

Ta tag i hjulet från toppen och botten och dra ut. Det yttre lagret kommer att poppa ut. Ta det och ställ den åt sidan. Ställ hjulet på marken uppåt.
3

Knacka ut det inre lagret och tätningen med ett icke-metalliskt föremål för att förhindra skador på lagerbanorna. Ett block av trä fungerar bra för detta. Ställ det inre lagret åt sidan, hålla den separat från yttre lagret.
Rengöring, inspektion och installation
4

Spray butik lösningsmedel på båda lagren och inne i navet. Torka bort allt fett med en trasa. Inspektera båda lagren och deras kontaktyta. De ska vara fria från gropar och rulla smidigt. Om inte, byt ut dem.
5

Placera en klump av fett i handflatan och arbeta den inre och yttre lagret i fett, tvingar den ordentligt inuti alla rullarna.

6

in det inre lagret i navet. Tryck in en ny fettätning med hammare och träbit för att förhindra skador. Placera hjulet och navet på axeln på släpvagnen. Placera det yttre lagret på axeln, skjuta den inne i navet. Byt ut brickan och kronmutter.
7

Dra slottet muttern ordentligt när du snurrar hjulet sedan tillbaka utanför slottet muttern med 1/8 varv. Sätt i en ny saxpinne genom hålet i spindeln och slottet muttern. Sätt tillbaka dammskyddet. Upprepa för de andra hjulen på vagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72684.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.