Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter ett batteri på en 1998 Grand Prix GTP

1998 års Pontiac Grand Prix GTP var en sub-version av standarden Grand Prix. Det innehöll en 3,8-liters motor med en snabbladdare för att uppgradera bilen till en muskel bil. Byta batteri på en version av 1998 års Grand Prix är den samma som på alla andra i serien. Tätt passar bakom passagerarsidan strålkastare, batteriet är ganska tung och kräver lite finagling att ta bort den från sitt fack. Saker du behöver
Skyddsglasögon
mekaniker handskar
Ratchet, 12-tums förlängning och Hylsnyckelsats
8 mm box-end skiftnyckel
Ersättningsbatteri
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven till 1998 Pontiac Grand Prix GTP.
2

Sätt på skyddsglasögon och mekaniker handskar.
3

Ta bort de fyra övre medlem motor kors behålla bultar som går från passagerarsidan fender järnväg till grillen med en spärr och en socket.
4

Placera förlängningen på Ratchet och använda en lämplig hylsa att nå och ta bort batteriet hold-down kilkolv. Når ner mellan batteriet och motorn vaggan för att ta bort både fästskruven och håll-ned kilen.
5

Ta bort den negativa bulten batteripolen med en 8 mm box-nyckeln genom att vrida det moturs (till rätt eftersom terminalen bulten är på insidan av batterihöljet). Alla bilbatterier bör ogrundade genom att ta bort den negativa batteripolen först för att förhindra gnistbildning (vilket kan resultera i att antända vätgasen kan batteriet avger, vilket gör att batteriet exploderar).
6

Ta bort röda täcka (om tillämpligt) från den positiva batteripolen sidan stolpen terminal och sedan ta bort terminalen bulten med boxen fast nyckel (återigen vrida den åt höger).
7

Ta ut batteriet ur facket . Vissa batterier kan erbjuda en övre handtaget för att hantera batteriet bättre. Om inte, tippa batteriet något mot baksidan av motorn och ta tag i den från varje sida. Batterier som inte är utrustade med handtag tenderar att erbjuda små hyllor i vardera sidan av batteriet för att gripa.
8

Installera det nya batteriet genom att vända på förfarandet. Var noga med att ansluta den röda pluspol bult första och den svarta terminalen bulten sist för att förhindra gnistbildning.
9

tillbaka och dra ut batteriet hold-down kil och bulten och sedan ersätta tvärbalk och fästskruvar genom att vända utvisningsförfaranden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72695.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.