Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Battery Load Tester Instruktioner

batterier i fordon misslyckas ofta med att starta en motor i kallt väder. Varje 10 grader Fahrenheit berövar cranking förmåga en-till två tiondelar av en volt på grund av kyla. Ett batteri belastning testare utför ett test av de Kallstartström (CCA) att batteriet behöver för att starta en motor. Bildelar butiker har testare batteri belastning som kommer att ladda och testa batteriet för minimala spänningen på ett batteri för att utesluta batteribyte på ett fordon börjar problemet. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Placera en skruvmejsel på den negativa batteripolen. Vrid skruvmejseln moturs för att lossa terminalen och dra den rakt upp för att ta bort. Upprepa denna process för att ta bort den positiva batteripolen.
2

Dra upp batteriet och ut ur fordonet genom centrum handtaget. Placera batteriet nära lasten testare på en plan yta på ett avstånd av samma längd som kabeln Load Tester.
3

Nyp den negativa svarta testare kabel och öppna den. Kläm fast den negativa batteripolen. Fäst den positiva röda testare kabeln till den positiva batteripolen på samma sätt.
4

Sätt på skyddsglasögon.
5

Slå lasten reglaget medurs till 100 ampere. Håll vredet i detta läge i 3 sekunder och sedan långsamt vrida ratten moturs tills nålen står noll för strömstyrka.
6

Observera voltmetern läsning. Om det är i det gröna området, fortsätt att ladda testa batteriet. Om voltmetern är i det röda området, det behöver laddas innan du fortsätter. Ladda ett batteri i det röda området tills den når den gröna voltmeter området.
7

Vrid laststyrning till halva CCA av batteriet. Batteriet CCA är tryckt på batteriet. För detta exempel kommer vi oss 700 CCA och vrid vredet till 350. Belastningsprov är klar inom 15 sekunder.
8

Observera spänningsavläsningen på lasten testaren. Jämför avläsningen med diagrammet på sidan av verktyget. Batteriet temperaturkompensering diagram visar de minsta spänningsvärdena för en fungerande batteri vid en specifik temperatur. Varje behandling inom ramen för minsta spänning läsning indikerar ett batteri som behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72703.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.