Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man bygger en blåst motor

En blåst motorn kan antingen vara en mardröm av episka proportioner eller en ganska enkel helg projekt - skillnaden handlar om kunskap och förberedelser. Tänk på din motor demontering som en obduktion och inte ta någonting till nominellt värde. Bo vaksam för Cascading, orsak-och-verkan misslyckanden och räkna med att spendera två gånger vad du tror att du kommer. En "blown" motor kan vara resultatet av något, från en enkel topplockspackning underlåtenhet att en vevaxel brast i två, så du behöver inte köpa några nya delar förrän du vet vad som händer med motorn. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
1

diagnostisera motorn under nedkoppling, ta det långsamt och vistas organiseras. Ta bort ventilkåpor och insugningsröret, kontroll av skräp i olja och trasiga ventilfjädrar /gasarmaturen komponenter. Ta bort topplocken och granska kolven toppar och förbränning tak kammare efter tecken på oljeläckage, vattenläckage och smält komponenter.
2

Kontrollera om det finns sprickor i huvudet, förbränningskammaren och däck yta, den kolv toppar och cylinderloppen och motorblocket däck. Detta är bara en preliminär kontroll. Om du inte ser något fel, inte anta att motorn är bra, vara beredd att ta den till en verkstad för att få blocket och huvuden magnafluxed att kolla efter sprickor osynliga för blotta ögat. Detta är särskilt viktigt om motorn blåste från överhettning.
3

bort vevaxeln stavarna och kolvar. Var uppmärksam på lagerytorna, kontroll efter tecken på mejsling.
4

Skicka blocket till verkstaden för att få vevaxeln, med hål, cylindrar, motorblock och topplock ytor däck bearbetas till fabrikens specifikationer. Beställ vad nya delar du behöver, inklusive överdimensionerade kolvar, ringar och lager.
5

Montera nya kolvringar på kolvarna. Montera vevaxelns lager i blocket, följt av vevaxeln själv, stav lager då de kolvar och vevstakar. Packa oljepumpen med vaselin, sedan installera den och oljetråget.
6

Sätt i de nya huvudet packningar och skruva huvudena på blocket. Skjut in den nya kamaxeln lyften på plats. Montera kamaxeln antingen i blocket eller på topplocken och sedan installera ventilen tåget på huvudena. Montera packningarna insugningsröret, insugningsröret, Grenrörspackning, avgasrör, ventiler packningar omslag och ventilkåpan (s).
7

Fyll motorn med olja sedan använda en borrmaskin och priming axel till prime oljepumpen. För många motorer, är oljan pumpdrivaxeln åtkomlig genom distributören hålet. Har en assistent vänder manuellt vevaxeln med en stor skiftnyckel medan du prime. När du ser olja driva igenom ventilen tåget, är motorn redo att installera och eld upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72705.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.