Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Headlight Lampor i en 1998 Pontiac Grand Prix

1998 års Pontiac Grand Prix använder en enda enhet strålkastare med en dubbel intern tråd för de låga och höga balkar. Medan detta förenklar placeringen av glödlampan, är det inte ovanligt att en av trådarna att bli felaktiga medan de andra fortfarande fungerar, och detta kräver byte av glödlampa. Vid hantering av ersättningslampa (s), är det viktigt att undvika hudkontakt med glaskulan delen. Halogenstrålkastare brinner extremt varmt, och oljor, svett eller andra föroreningar på huden kommer att skapa en svag punkt på lampan och äventyra dess liv. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Ratchet och 10 mm hylsa
ersätter 9007 strålkastare
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Pontiac Grand Prix efter att se till att strålkastarna omkopplaren är i läge "Off". Dra åt parkeringsbromsen för extra säkerhet om så önskas.
2

Titta efter Phillips skruv ovanpå korsningen av strålkastare montering och markören /riktat ljus montering. Lossa skruven ca 1/4 av en tum med en Phillips skruvmejsel. Den lossade skruven kommer att fungera som ett gångjärn för enklare borttagning av enheten.
3

Lokalisera strålkastare församling behålla bultar på toppen av radiatorn skenan vid varje bakkant av enheten. Avlägsna bultarna med en spärr och 10 mm hylsa.
4

Vicka på pannlampan och markören /riktat ljus montering fram och tillbaka för att svänga de båda församlingarna på gångjärnsskruven tills de kommer ut som en ansluten enhet från sin hålighet (precis tillräckligt långt för att nå en hand bakom för att komma åt den felaktiga strålkastare).
5

Koppla den blå-capped plug kabelstammen ur strålkastaren uttaget.
6

Vrid strålkastare socket ett 1/4 varv moturs för att ta bort den från enheten.
7

Rikta in flikarna på ersättare strålkastare (var noga med att inte röra vid glaset) till spår av strålkastare montering och skjut den något inåt innan medurs 1/4 varv.
8

Anslut kablaget anslutningen tillbaka i strålkastaren uttaget. Med strålkastare församling vilar på hyllan av kaviteten /stötfångare, testa strålkastarna innan aggregaten på plats. Var noga med att testa både låga och höga balkar för drift.
9

tillbaka strålkastare montering och markören /riktad montering på plats genom att vända avlägsnandet. Byt strålkastare montering fästskruvar, dra åt gångjärnsskruven, ta bort verktygen och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72742.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.