Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort ett oljetråg från en 1989 Ford Ranger

Den oljetråg på en 1989 Ford Ranger är ansvarig för att hålla motorns oljeförsörjning. Oljetråget är fäst vid motorns vevhus och hålls på plats med bultar. Demontering av oljetråget från fordonet är en ganska enkel, okomplicerad uppgift som kan hanteras av en amatör mekaniker. Det finns inga speciella verktyg behövs, och jobbet kan utföras i en uppfart eller garage på under en timme. Saker du behöver
Oljetråg
Ratchet skiftnyckel set med metriska och standard storlek uttag CAN Flighter eller annan behållare
Rags Sida 2 ramper bil (tillval) Sida 2 stoppklossar ( tillval)
Visa fler instruktioner
höja fordonet
1

Höj bilen om den inte har tillräcklig markfrigång för dig att arbeta under det bekvämt. Den säkraste metoden är att använda bil ramper.
2

glida under lastbilen tills du når spilloljekärl. Var noga med att skjuta spilloljekärl, Ratchet set, container och trasor under lastbilen med dig.
3

Passa oljan dran pan direkt under lastbilens oljetråget. Avlägsna oljepluggen pan drain och placera den i behållaren. Låt all olja rinna helt ur vevhuset.
4

bort skruvarna runt kanten på oljetråget en i taget. Stötta pannan med den lediga handen medan du bort bultarna.
5

långsamt sänka pannan och dränera eventuell kvarvarande olja i olje tråget. Lämna tråget på plats för att fånga några droppar överblivna olja, och föra truckens oljetråget ut underifrån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72846.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.