Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en EGR-ventil för en 1998 Sebring

The EGR-ventilen av en Chrysler Sebring reglerar flödet av luft från avgassystemet till intagssystemet för att reglera lufttemperaturen och den mängd kväve. En felaktig EGR-ventilen ger dålig förbränning och motorknackning, vilket gör att bilen att skramla eller ur funktion. Eftersom de är kalibrerade tillsammans, EGR-ventilen och givaren säljs tillsammans och måste installeras som en uppsättning. Medan 1998 Sebring har två olika lägen för EGR-ventilen, beroende på vilken typ av motor, som ersätter det är en DIY jobb som dramatiskt kommer att förbättra bilens prestanda. Saker du behöver
Ny EGR-ventil och elektrisk omvandlare som
Ny packning eller packning förening
Metric Hylsnyckelsats
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen huven och koppla bort den negativa batteripolen. Om din 1998 Sebring har en 2.0-eller 2.4-liters motor, är EGR-ventilen placerad bakom topplocket, så ta det stora röret som förbinder luftintaget till luftfilter för ökad clearance. På den 2,5-liters motor, är EGR-ventilen till vänster om den positiva batteripolen, så ta bort modulen växellådsstyrningen (TCM) för godkännande. TCM är placerad till vänster om motorn säkringsboxen, och den positiva batteripolen är säkrad genom en central hållare och skruvarna. Ta bort vakuumrör och elektriska anslutningar från både EGR-ventilen
2

och elektriska givare, däribland linjen till solenoiden, och se till att märka där varje rör går för ominstallation. Ta bort röret metall EGR leder till insugningsröret och rengör dess monteringsytan. Lossa skruvarna som håller EGR-ventilen och givaren. Ta försiktigt bort varje komponent.
3

löst ansluta EGR röret med den nya EGR-ventilen, med nya packningar. Installera den nya EGR-ventilen och givaren. När komponenterna är på plats, dra åt skruvarna på EGR röret och eventuella kvarvarande lösa bultar. Återanslut alla vakuumrör förbinder EGR-ventilen, givare och magnetventil som märks.
4

tillbaka eventuella komponenter som du tog bort för åtkomst och återansluta den negativa batteripolen. Starta motorn och noga lyssna efter ett väsande ljud som skulle indikera ett vakuum läcka. Rätta till eventuella vakuum läckor, om nödvändigt, med hjälp av en liten mängd packning-making föreningen att täta anslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72849.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.