Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Motor Topplockspackning Leak

En topplockspackning läcka är misslyckandet av topplockspackning , en tätning mellan motorblocket , som inrymmer motorns cylindrar och kolvar , och cylinderhuvudet , som innehåller de ventiler som släppa in luft och bränsle in i cylindrar . Orsaker

Motoröverhettning är en av de vanligaste orsakerna till en topplockspackning läckage , överhettning gör metallen i motorblocket expandera och sätta så mycket press på packningen att det inte längre tätar ordentligt när metallen svalnar och kontrakt . En annan vanlig orsak till en topplockspackning läckage är förbränningsmissar . Om förbränningen sker för tidigt eller för sent , kan det betona topplockspackning .
Effekter

Om topplockspackning börjar läcka , kan motorn blåsa blå rök när olja når förbränningskammaren eller ånga kan komma från avgasröret när kammaren är förorenad med kylmedel. Fluid förorening , samt ökad risk för ytterligare överhettning av motorn , kan orsaka allvarliga motorskador .
Reparation

Byta topplockspackning är arbetskrävande eftersom det är under topplocket , som är knuten till många motorkomponenter , vilket kan inbegripa luftintag , avgasrör och växellådshuset .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72867.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.