Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1997 Dodge Caravan Remspännare Borttagning

Ta bort remspännaren på en Dodge Caravan kan bli nödvändig om våren eller andra komponenter inuti spännaren är slitna eller misslyckas. Spännaren är inte funktionsduglig, ersätter en defekt enhet är det enda alternativet. Sträckaren håller Serpentine belt tätt. Om spännaren misslyckas, kan remmen lossnar remskivorna, skador på bandet, trissor eller tillbehör. Replacement bältessträckare är lätt tillgängliga från Dodge återförsäljare eller större bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på negativa batterikabeln. Följ den till slutet, där den möter batteriet. Ta bort bulten med en skiftnyckel och ta bort skruven och kabeln från batteriet. Ställ den åt sidan.
2

Leta spännaren på passagerarsidan av motorn, och placera en hylsa på bulten i mitten av spännaren. Sätt en breaker bar i uttaget och vrid spännaren moturs, lossa bältet.
3

bort bältet från spännaren, och lägg det åt sidan. Vrid spännaren tillbaka till hempositionen. Avlägsna breaker bar och uttag från axeln bulten. Leta bulten i slutet av spännarmen.
4

Placera en hylsa och spärrskaft på spännaren bulten och vrid den motsols, lossa bulten. Ta bort skruven och spännaren som en enhet, dra dem upp och ut ur motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72931.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.