Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Saturn Ion Head Light

Saturn Ion (tillverkad 2003 till 2007) använder en integrerad halvljus och helljus strålkastare per strålkastare församling (förarsidan och passagerarsidan). Den halogen strålkastare sätts in på baksidan av varje strålkastare montering och nås genom motorrummet. Medan både halvljus och filament balk sällan bränna ut på samma gång, behöver strålkastaren bytas ut när den ena eller de andra balkarna misslyckas för optimal mörkerseende. Saker du behöver
Handduk
Latexhandskar
Replacement strålkastare (9007 dubbla element-halvljus /helljus)
Visa fler instruktioner
1

Park Saturn Ion på en nivå markytan, dra åt handbromsen, se strålkastaren strömbrytaren är i avstängt läge, och släpp den primära spärren Huvlås inifrån fordonet.
2

Släpp den sekundära huven spärren sitter under mitten av huven fram och öppna motorhuven prop vila huven på prop.
3

Lyft två strålkastare församling fästvinklar placerade på baksidan av pannlampan med den trasiga strålkastare. Fästena behöver bara lyfta upp om en tum för att avsätta strålkastare församling kvarhållningsflikar.
4

Dra aggregatet framåt bort från Ion att avsätta strålkastare kulskålen siktar styrstift.

5

Place handduk under monteringen samtidigt vilar det på den främre stötfångaren för att undvika repor lacken på stötfångaren.
6

Angle strålkastaren församlingen utåt tillräckligt långt för att nå bakom och Koppla den anslutna kablaget i strålkastaren uttaget. Lyft uppåt på flikarna sele plug och sedan dra ut den ur strålkastaren uttaget.
7

Vrid strålkastare låsringen 1/3 av en moturs varv och sedan extrahera strålkastare och ringen från baksidan av den strålkastare församling. Kassera den förbrukade strålkastare.
8

Sätt på ett par latexhandskar innan du hanterar ersättningslampa. Om huden oavsiktligt kommer i kontakt med glaset bulbsektion av sammansatta strålkastaren, en värme eller svag punkt kommer att inträffa och förkorta livslängden på strålkastaren.
9

Sätt i ny glödlampa genom centrum av den kvarhållande ringen och sedan rikta in flikarna på ringen och strålkastare till spåren i pannlampan. Vrid ringen och uttag 1/3 av ett varv medurs och säkra strålkastaren på plats.
10

Anslut kontakten kablaget till uttaget av strålkastare och testa strålkastare för korrekt drift före ersätter strålkastare montering och fästvinklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72999.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.