Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Återställ Airbag Lights in '97 Jeep Wranglers

Airbag ljus, eller SRS (Supplemental Restraint System) ljus, tänds på instrumentpanelen i din 1997 Jeep Wrangler när det finns ett fel i airbag-systemet. Har din bil bogseras till din mekaniker att ha checkat ut och repareras innan du försöker köra den igen, och innan du återställer ljuset. När problemet har åtgärdats kan du återställa ljuset själv för att spara tid och pengar. Du måste köpa en streckkodsläsare för att få jobbet gjort. En Biltema kan låta dig låna sin scanner gratis. Saker du behöver
Startnyckel
kod scanner
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset och vrid på fordonet, men låt inte motorn slår över.
2

Hitta den diagnostiska porten under ratten. Denna port kommer att vara av samma storlek och form som den sammanbindande slutet av din streckkodsläsare. Försiktigt ansluta skannern till den diagnostiska porten, noga med att inte tvinga pluggen i. Om du tvingar den, inuti stiften kan skadas. Bilens batteri kommer att driva på skannern.
3

Använd piltangenterna på skannerns knappsatsen för att bläddra igenom menyalternativen. Hitta på "Delete" eller "reset" och aktivera det. Detta kommer att stänga av SRS lampan. Koppla ur skannern och stäng av fordonet.
4

Vänta 60 sekunder, sedan stänga av motorn på. Observera kombiinstrumentet för att kontrollera att airbagen inte lyser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73010.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.