Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man lägger ett bälte på en Grand Prix Super Charger

Att sätta en ny rem på en kompressormatad Pontiac Grand Prix är nästan identiskt med att sätta bältet på en standard Grand Prix. Grand Prix GTP infördes 1997, och med det den överladdade 3800 Series II. The grand prix GTP med den överladdade 3800 motor var i stånd att producera mellan 200 och 240 hästkrafter, beroende på användningen av L36 eller L67 modeller motor. Bandet routing mellan L36 och L67 är ett identiskt förfarande. Grand Prix ersattes av Pontiac G6 och G8, innan Pontiac togs bort i 2009 från General Motors raden av fordon. Pontiac producerade bilar sedan 1926. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Ny serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och stå på passagerarsidan sidan av bilen vänd bältet sidan av motorn. Loop bältet under nedre remskiva eller remskivan, i det yttre spåret tillhandahålls. Den kompressor remmen på 3800 SC är det yttersta bandet, eftersom det finns två bälten på denna motor.
2

Håll bältet undervisade i höger hand så att du inte tappar greppet om remskivan . Kör bandets släta sidan eller baksidan på den främre sidan av de två remskivorna kompressor odrivna. Dessa två frilöpande remskivor är ungefär tre inches i diameter. Den nedre kompressor spännhjulet sitter vid tvåtiden läge, bara inches ovanför remskivan. Den övre spännhjulet sitter på den övre frontytan av motorn.
3

Loop insidan av bältet eller den spårförsedda sidan, upp och över kompressor. Behåll greppet med höger hand på bältet för att behålla din placering av bältet.
4

Ställ din vänstra hand på toppen av kompressor remskiva och hålla bältet fortfarande. Skjut din högra hand ner bältet mot framsidan av bilen tills du kommer till spännrullen.
5

Dra bältet tätt igen med höger hand, och använder en 3/8-tums Ratchet och uttag med vänsterhanden för att trycka spännrullen nedåt mot botten av motorn. Om du känner dig obekväm i detta läge, ställ in spärr ner och ta tag i bandet med vänster hand. Använd din högra hand på spännrullen om det känns mer bekvämt för dig. Skjut remmen över spännrullen, se till att du håller dina händer framgår av punkten mellan remmen och remskivan.
6

Lossa spännrullen och låt det dra i upprätt läge, och ta bort Ratchet och uttag från spänningen montering.
7

Inspektera ditt arbete att se till att bältet är centrerat på varje trissa, och sitter i rätt kanaler i remskivan. Medurs från kompressor, bör bältet gå till framsidan av spännrullen, ner och runt botten av remskivan, upp runt de främre sidorna av båda frilöpande remskivor, och tillbaka till kompressorn.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73019.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.