Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Car Säkringar

Framsteg i motorfordon säkerhetsanordning har skjutit i höjden, och säkringen har varit ett genomgående drag genom decennierna. Elektriska system och tillbehör skyddas av säkringen design att misslyckas i händelse av en elektrisk kortslutning eller överbelastning. Andra gånger ger säkringen bara ut och du kan hitta dig själv utan arbetande vindrutetorkare, lampor, signalhorn eller värme. Beväpnad med lite kunskap, ett verktyg och en extra säkring, kan du vara tillbaka till full effekt inom några minuter. Saker du behöver
ägarhandledning
Skyddsglasögon
Ficklampa
liten tång
Säkring avdragare
Säkringar
Visa fler instruktioner
1 < p> Konsultera din instruktionsbok. Det kommer att informera dig om placeringen av säkringsboxen, den typ av säkring, dess strömstyrka och de elektriska komponenter som är associerade till det. På nyare modeller kommer säkringarna vara små, ansluten plast tvådelad flikar i ett fack. De kommer att vara röd, grön, blå eller gul beroende på strömstyrkan. Ampere är markerade på panelen och motsvarande säkringar, och i allmänhet variera från 5 till 35 ampere i steg om 5. Äldre bilar har små, glas, rörformiga säkringar 1/2 till 1 tum lång med rostfria lock på varje ände. Förstärkarna är stämplat på locken, och de olika amp säkringar skiljer i längd.
2

Leta gruppcentralen. På de flesta bilar, kommer det att vara under instrumentbrädan på förarsidan, och du behöver en ficklampa. Andra platser inkluderar den nedre halvan eller på sidan av förarens instrumentpanelen, inne i handskfacket, och under huven nära en av fendrar eller brandvägg. Säkringen panelkåpan har ofta ordet "säkring" skrivet på den. Panelen storlek varierar från storleken av en iPod till en smörgås (under instrumentbrädan) och något större under huven. Äldre modeller saknar panel täcker och är allmänt till vänster om bromsen och parkering bromspedaler. Addera 3

Dra ut eller ta loss höljet gruppcentralen. Om du inte har din instruktionsbok hands, finns det oftast ett diagram på insidan av locket med säkringen platser och detaljer. Det finns även förstärkare och tillhörande komponenter stämplat på panelen bredvid varje säkring, matchas med etiketter eller siffror.
4

Identifiera vilken säkring matchar din elektriska problem.
5

bort den trasiga säkringen. Bilar med plast säkringar har ofta ett speciellt verktyg i gruppcentralen eller lock. Säkringen avdragare liknar små plast pincett och har speciella tänder i slutet som fånga läppen på säkringen. De äldre Glassäkring modeller kom inte utrustade, och en avdragare kan köpas på en bil leverans butik. Små regelbundna och vass tång kan användas för båda säkringarna, och de kan dras för hand med vissa svårigheter på grund av den besvärliga storlek och placering. Finsäkringar kommer att bryta med lite kraft, eller om säkringen är rostig i ändarna. Använd skyddsglasögon. En liten skruvmejsel kan också användas för att bända ena änden av säkringen ut, och du kan vicka ut det med fingrarna.
6

Kontrollera säkringarna. Plasten säkringarna är transparenta, och du kommer att se den U-formade inuti metall länk som förbinder de två stiften. Om den är trasig, kommer länken att brytas. De Finsäkringar har en tunn glödtråd som bryter när blåst.
7

Byt ut den trasiga säkringen med samma längd och betyg (glas) eller samma färg och betyg (plast). Vissa nyare modeller är utrustade med reservdelar, annars kan du köpa dem på din lokala bil-och varuhus. Ta plast säkring med fingrarna, innehavaren eller tång och skjut in den i facket. Glaset säkringen snäpper i ena änden på en gång. Vara noga med att inte trycka så hårt att du bryter glaset och skär dig.
8

Kontrollera den elektriska komponenten i fråga. Om säkringen går igen, det finns ett fel i ledningar eller komponenten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73021.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.