Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man identifierar en Chevy V6

Chevrolet V6 motor fanns inte förrän 1977. Det var det året Chevy introducerade 90-graders V6. General Motors, Chevrolet moderbolag, har tillverkat V6s sedan 1960. Chevy använt GMC V6s i lastbilar 1984-1987, tills dess den ersätts av en Chevy V6. Chevrolet V6 identifiering är lätt, både visuellt och med hjälp av siffror motor-ID. Instruktioner
1

bekräfta att fordonet är en Chevrolet. Med undantag för 1984 till 1987 modell pickup år, Chevrolet i mer än tre decennier har endast använt Chevy V6. Så om det är en Chevrolet byggts sedan 1977, är chanserna goda att det har Chevy V6-motor.
2

Identifiera motorn som en 6-cylindrig. Det bästa sättet att skilja en 6-cylindrig motor från andra motorer är att räkna sex tändstift, tre på varje sida.
3

Leta ID-numret på motorblocket. Enligt Nasty Z28, siffrorna är belägna på passagerarsidan av blocket bakom distributören. På en framhjulsdrift, titta bakom distributör.
4

avkoda numret motorn ID. Chevrolet motor ID-nummer är vanligtvis sju till åtta siffror. Det finns siffror och bokstäver, med ett prefix och ett suffix. Suffixet är tre bokstäver långa och identifierar motorstorlek, hästkrafter och bilmodell. I motornummer V0106CMJ, till exempel, "CMJ" är ändelsen. Den föregående prefix nummer utbudet information om datum och plats för bilens produktion.
5

Kontakta en Chevrolet delar avdelning med motorns hela ID-nummer. De kan avkoda den för dig. Eller så kan du besöka GM Parts Direct nätet. Antingen skriver du numret i sökrutan eller skicka ett meddelande till kundtjänst och de kommer att avkoda den för dig.
6

Identifiera gjutning lug-mutter på motorblocket. Det ligger på höger sida när du står vänd mot framsidan av motorn, mot botten. Det kommer att finnas en tappmuttem fäst vid en tapp. Enligt HotSixes, differentiera storleken V6 med hjälp av följande data: 200 cid har ingen lug nut, den 229 c.i.d. har en lug nut, och 262 c.i.d. har två muttrarna, en på höger och vänster sida av blocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73033.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.