Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Avlägsnandet av en remdriven fläkt på en 1999 Dodge Dakota

Borttagning av mekanisk fläkt från framsidan av motorn i din Dodge Dakota kräver en särskild nyckel. Den skiftnyckel är tillgänglig från verktyget återförsäljare och genom Dodge återförsäljarens delar avdelning, men det kan bli dyrt. Många bildelar butiker hyr dessa skiftnycklar samt lagerhålla en ny fläkten för din Dakota. Fläkten trådar på vattenpumpen nav, och kräver inte borttagning av drivremmen för att ta bort. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Skruvnyckel
Monitoradapter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huva och lokalisera den negativa batterikabeln. Följ den till batteriet och ta bort bulten fästa kabeln änden till batterikontakterna med en skiftnyckel. Lyft kabeln från batteriet och ställ det åt sidan.
2

Leta skruvarna på den övre delen av radiatorn höljet som håller de övre och nedre halvor. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft, lyft sedan den övre delen av höljet från den nedre delen och ta bort den från motorrummet.
3

Placera en skiftnyckel med en pin adapter om det mellan fläkten och vattenpumpen nav. Det finns fyra hål i ansiktet av vattenpumpen nav. Skjut de två stiften på käppar i två av dessa hål.
4

Fatta fläktblad med den andra handen och snurra bladen medurs medan du håller navet vattenpumpen med nyckel. Trådarna är högerhänt, så kommer vrida den medurs lossa knivarna.
5

Lyft försiktigt fläkten ur motorrummet och förvara den i upprätt läge så att silikongel insidan inte läcka ut. Ta ut nyckeln ur motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73072.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.