Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man laddar en ny bil batteri

Normalt behöver en ny bil batteriet inte laddas - det redan är fulladdat. Men om det är nödvändigt att ta ut en ny bil batteri, behöver du inte följa några särskilda förfaranden. Följ bara de förfaranden som krävs för säker laddning någon bilbatteri - oavsett ålder. Bär alltid skyddsglasögon skyddsglasögon och handskar när laddningen av ett batteri och aldrig låta någon av de korroderande rester runt polerna på batteriet komma i direkt kontakt med huden. Rök aldrig eller tillåta en öppen låga i närheten av batteriet då detta kan orsaka en explosion. Saker du behöver
Bakpulver
Småcontainer
Vatten
Liten borste
Liten skiftnyckel eller box-end skiftnyckel
Batteriladdare
Eluttag
Förlängningssladd
Visa fler instruktioner
1

Rengör batteriets inlägg om korrosion på dem. Sätt 2 msk. bakpulver i en liten behållare och sedan lägga tillräckligt med vatten till en tunn pasta. Pensla pastan på korrosion (det kan bubbla och fräsa) och tvätta med rent vatten.
2

Ta bort plastlock över battericellerna inte batteriet är underhållsfritt och locken är icke -avtagbar. Om locken har löstagbara fylla varje battericell med destillerat vatten (aldrig kranvatten) tills topparna hos plattorna är precis täcks. Överfyll inte. Tillbaka locken efter fyllning. Om din underhållsfritt batteri visar ett rött ljus, så att batteriet måste bytas ut, inte laddad.
3

Lossa kablarna som ansluter batteriet till fordonet. Använd en liten skiftnyckel eller box-end skiftnyckel för att lossa muttrarna runt batteriet kontakterna och lossa kontaktstyckena. Ta den röda (+) kabeln först och därefter den svarta (-) kabeln. Anslut den röda (+) laddare ledaren till den röda (+) på batteriet. Vrid kontakten något för att säkerställa en god anslutning. Anslut svart (-) laddare tråd till en exponerad metall del av motorblocket. Twist här kontakten något för att säkerställa en god, solid anslutning.
4

Flytta laddaren så långt från batteriet som trådarna gör det möjligt att gå och sedan koppla in den i. Ställ in laddaren (om inställningar är tillgängligt) till 12-volts inställning vid 6 till 12 ampere, förutsatt att din bil har ett 12-volts batteri. Om din laddare indikerar hög eller låg laddning, välj hög för bilbatterier, eller låg för MC-batterier.
5

Koppla ur laddaren och ta bort den röda (+) kabeln från batteriet och ta sedan bort svart (-) kabeln från bilens ram efter sex timmar, om inte din laddare automatiskt stängs av när laddningen är klar. Dra alltid ur laddaren först, och sedan ta bort batterikablarna.
6

Anslut bilens batterikablar. Anslut den röda (+) kabel först och sedan den svarta kabeln. Du kommer att behöva en liten skiftnyckel eller en box-nyckel för att skruva åt batterikablarna.
7

Starta bilen och låt den gå i 20 minuter eller köra bilen i ungefär tre miles för att säkerställa att batteriet har en bra laddning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73085.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.