Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man skjuts en 1990 535I BMW

Batteriet i en 1990 5-serien BMW är utformad för att vara en pålitlig bil. Det finns tillfällen, dock, när batteriet blir platt. Det kommer oftast som en överraskning när motorn inte avfyras vid sekelskiftet av nyckeln. Av denna anledning är det en bra idé att veta hur man på ett säkert och korrekt sätt hoppa starta din BMW. Batteriet på den här modellen ligger under baksätet, men den jump-start position är under huven. Den är märkt med en en-tums plast "plus" symbol. Du kommer att behöva en annan bil med en levande batteri för att göra jobbet. Saker du behöver
Booster bil med en stark batteri
startkablar
Visa fler instruktioner
1 Försök tändningen först att felsöka batteriet.

Bestäm att batteriet är orsaken till att motorn startar inte. Vrid på tändningen. Om motorn vevar, är batteriet bra. Om det finns tystnad eller ett tickande ljud, är batteriet defekt.
2 Fäst de positiva klämmorna först.

Stäng av tändningen. Lyft huven på båda fordonen. Leta upp positiva inlägg under huven på BMW 535i. Den ansluts till klämman för den positiva (röda) kabeln. Fäst klämman på den andra änden av den röda kabeln till den positiva polen på booster fordonet.
3 Fäst de negativa terminalerna räcker.

Fäst den negativa (svarta) klämman till den negativa polen på hjälpbatteri. Fäst den andra negativa klämman till motorramen av BMW för att fullborda kretsen. Alla omålad metallyta räcker. Se bara till att det är borta från alla rörliga delar.
4 Kör booster bilarnas motorn några minuter innan du försöker starta BMW.

Starta motorn på booster fordonet. Vänta i minst 5 minuter för en kostnad för att bygga upp. Starta BMW. Om det börjar, gå vidare till nästa steg.
P Om det inte startar, vänta ytterligare några minuter och försök igen. Om bilen fortfarande inte startar efter 30 sekunder för att försöka, ringa en professionell mekaniker. Batteriet kan inte vara fel, och ytterligare försök kan skada din motor.
5 Ta bort kablarna i omvänd ordning.

Ta bort kablarna i omvänd ordning de bifogas:. BMW motor ram först, och booster batteriets röd terminal förra
6 Ladda batteriet i minst 12 timmar.

Kör BMW till en plats där du kan ta bort batteriet och koppla den till en batteriladdare i minst 12 timmar. Fordonets generator kommer att ge viss laddning till batteriet när du kör, men det är inte dess primära funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73088.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.