Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur återställa datorn i en 2001 Toyota Tundra

Du kan återställa datorn till din '01 Toyota Tundra direkt från ditt hem uppfart eller garage. Den Tundra, som de flesta moderna bilar är utrustade med en On-Board Diagnostics (OBD) dator som läser felkoder skickas till den från sensorer placerade över hela fordonet. Dessa felkoder lysa i form av varning eller tjänsten lamporna på instrumentpanelen. När du har Tundra reparerats, måste du återställa datorn så att den kan fortsätta att utföra sitt arbete. Återställa datorn kommer också att stängas av någon tjänst och varningslampor på instrumentpanelen. Saker du behöver
OBD streckkodsläsare
tändningsnyckeln
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Leta upp porten under rattstången som har samma storlek och form som OBD-koden skannerns sammanbindande slut. Anslut OBD streckkodsläsare i denna port. Tvinga inte in det, men, eller du kunde böja stiften.
2

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till läge "II", noga med att inte starta motorn. OBD code scanner viljestyrka sig på och läsa felkoder.
3

Leta reda på "delete"-knappen på skannern och välj den. Beroende på tillverkaren av skannern, kan det ha en annan etikett, till exempel "radera koder." När du väljer den kommer den återställa datorn och stänga av belysningen.
4

Koppla ur skannern och slå på motorn. Kontrollera instrumentpanelen för att kontrollera att alla tjänsteleverantörer och varningslampor har slocknat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73128.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.