Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byta olja på en 2001 Jeep Cherokee

Motorolja fungerar som ett smörjmedel i motorn och bryter ner med tiden, därför kan din bil kräver en vanlig olje-och filterbyte, för att förlänga livslängden på fordonet. Att lära sig att ändra din Cherokee olja och filter regelbundet kan hjälpa dig att spara pengar på underhåll och dyra reparationer senare. Saker du behöver
oljefilter - alla: Mopar P /N 5281090 eller andra namn filter specifika för din Jeep motorstorlek
6 liter 10W30 (4.0L), 5W30 (4.7l), eller 10W30 (4.7l HO) olja, beroende på din specifika motor.
Olje-filter skiftnyckel
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta oljefiltret belägen vid oljetråget av motorn. Placera en behållare direkt under filtret.
2

Vrid filtret moturs, med en olja-filter skiftnyckel och ta bort från motorn. Låt oljan rinna helt från motorn.
3

Applicera en liten mängd olja på gummipackningen på det nya filtret. Montera det nya filtret till motorn medurs tills den sitter. Använd bara din hand för att dra åt filtret och inte en skiftnyckel eller annat verktyg.
4

Avlägsna oljepluggen pan drain, med hjälp av en hylsnyckel och vrida moturs. Vara beredd att ta tag i kontakten innan det sjunker in i behållaren nedan. Låt oljan rinna av helt.
5

Sätt tillbaka avtappningspluggen utan hård och ta bort överflödig olja från runt oljetråget med en trasa eller pappershandduk.
6

Leta reda på och ta av locket för motorolja på toppen av motorn. Lägg den mängd olja och vikt just din Cherokee motor, antingen 6 liter 10W30 eller 5W30. Denna information ligger i bilens manual samt under huven. Sätt på locket till motorn.
7

Kör din motor i en minut och låt det sitta i några minuter. Med hjälp av oljestickan, dubbelkolla att oljenivån är mellan de två indikatorerna. Kassera den gamla oljan ordentligt på din lokala olje-återvinningsstation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73137.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.