Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Motorskador orsakade av Hälla en läsk i bensintanken

Beroende på mängden, hälla en läsk i en bils bensintank kan orsaka en betydande mängd motorskador. Bil tillverkare utformar moderna motorer för att ta itu med bara bensin i tanken. Vattnet och socker är främmande ämnen, och motorn kan inte hantera en stor mängd av antingen. Betydelse

En pint eller mindre av läsk i motorn inte kommer att leda till omfattande skador. Det kan vara konstiga ljud eller små "hicka" medan motorn går. Emellertid en liter eller mer av läsken är för mycket för motorn att bearbeta. Enligt "Car Talk," bilen kommer att köra dåligt och kan inte starta alls.
Typer av skador

Vatten i läsk kommer att göra mest skada . För mycket vatten i motorn kommer att komma in i bränslepumpen och bränsleledningen. Vatten kan inte driva en motor när det avdunstar, därför ventilerna inte fungerar.

Socker i läsk kan leda till att du ersätta din bränslefilter, eftersom sockret smälter på filtret när bilen körs . Din bil kommer fortfarande köra, men kommer inte att fungera optimalt med igensatta filter.
Lösningar

Be en mekaniker att tömma din bensintank och din motor av vatten om du har för mycket läsk i systemet. Han kommer också att byta bränslefiltret vid denna tid, särskilt om du berättar för honom en dryck körs via din motor.
P Om du har expansiva kunskap om bilmotorer, kan du lossa bränsleledningen själv och töm motorn . Dock kommer bensin vara också i tanken. Röken och hög brännbarhet är extremt farliga att hantera hemma i stället för i en automatisk garage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73143.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.