Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Problem med Power Windows

Elektriska fönsterhissar är användbara och bekväma alternativ, och kommer som standard på många bilmodeller. Liksom alla maskineri, kan fönsterhissarna stöter på problem från tid till annan. Lyckligtvis är många av dessa problem faller inom flera huvudkategorier, som vanligtvis är ganska lätt att lösa. Om du äger ett fordon med elektriska fönsterhissar, kanske du vill göra dig medveten om dessa problem, eftersom denna kunskap kan spara tid, ansträngning och pengar senare. Trassel

Trassel är förmodligen det vanligaste problemet som dyker upp med power windows. Jamming är oftast ett resultat av problem med weatherstripping, packningar eller kanaler. Dessa delar av en makt fönster församling ta en hel del övergrepp, både från mekanisk användning och väder. Ibland kan de gäng upp, bryta isär, eller spänne, vilket kommer att fastna i fönsterhissen s spår. Ibland kan problem som detta lösas utan att fönstret isär, utan helt enkelt spruta in silikon glidmedel eller tryckluft och /eller rengöring med vatten och en tandborste. Andra gånger kanske dörren behöver tas isär och en bit av den kanal-liner limmas på plats.
Säkringar

Overloaded säkringar är ett annat vanligt problem med ström fönster. Om du inte kan höra något när du vänder din makt fönster strömbrytare, är det förmodligen det problemet. I det här fallet behöver du bara kontrollera säkringen fönsterhissen och ersätta den. Men ibland säkring kan blåsa eftersom det är överdriven dra någonstans på banan, så kontrollera om detta är en bra idé också.
Strömställare

Dåliga växlar är ett vanligt problem med fönsterhissarna. Ofta kommer omkopplare har smutsiga kontaktpunkter. Ibland kommer strömmen för alla i fönstret växlar hela fordonen körs genom en huvudströmbrytare belägen vid förardörren, och ska man växla upp framför fastna i en "off"-läge, en switch någonstans i bilen kan påverkas . Du kan oftast rensa ut kontakterna med tuner renare och tryckluft.
Switch Rocker

Ibland Omställningsanordningen sig är bra, men själva brytaren handtaget, som kallas Vippa, fungerar inte. Detta händer ofta med förarsidan växlar, som de får i särklass mest använda. Medan du oftast måste köpa en helt ny switch montering, är det ganska lätt att byta ut en av de bakre rockers fönster switch. Enkelt att ta bort panelen och ta brytaren ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73164.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.