Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning Bilhögtalare

En högtalare som inte fungerar korrekt inte kan innebära att själva högtalaren är problemet. Inom ljudsystemet i en bil kan det finnas andra komponenter som orsakar högtalaren inte fungerar. Varje bil har en huvudenhet som styr CD-spelare, radio och volym. Men vissa bilstereo system har också en förstärkare samt en crossover. Ta din tid och testa varje komponent för att se till att de alla arbetar på rätt sätt innan du skylla på högtalare för problemet. Instruktioner
1

Vänd bilen och stereon avstängd. Koppla vänster och höger högtalare på förstärkaren. Anslut vänster högtalare till där det rätta var och höger till vänster. Slå på stereon. Om högtalaren fortfarande inte, fungerar ligger problemet i mellan förstärkaren och högtalaren själv.
2

Sätt vänster och höger högtalare tillbaka till där de var i förstärkaren. Se till att bilen och stereon är av. Slå positionen för RCA-kablarna i förstärkaren. Placera den vänstra där den rätta är och den rätta där den vänstra är. Slå på stereon på. Om högtalaren fortfarande inte fungerar, kan förstärkaren brytas..
3

Testa crossover Den crossover kommer att anslutas till förstärkaren och huvudenheten. Anslut RCA-kablar som går in i förstärkaren till de extra utgångarna på crossover. Slå på stereon. Om högtalaren fungerar, vet du att det var utgången på crossover som var felaktig.
4

Dra huvudenheten från instrumentbrädan. Detta kan göras för hand, om huvudenheten bara sitter på plats. Du kan behöva ha huvudenheten professionellt bort om den är ansluten i instrumentbrädan. Ta bort RCA-kablar från baksidan av huvudenheten. Koppla inte några andra kablar. Sätt RCA kabel för den högtalare som inte fungerar i produktionen för en annan talare. Slå på stereon. Om högtalaren fungerar, så problemet är antingen RCA-kabel eller utgången på huvudenheten. Om högtalarna är fortfarande inte fungerar, då de kan behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73180.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.