Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar Torkare

Är du upplever problem med dina vindrutetorkare? Om så, är du inte ensam, och de problem som orsakar vindrutetorkarna inte fungerar kan variera från enkla till mycket komplexa. Lyckligtvis kan de flesta reparationer för vindrutetorkare inskränkas till ett fåtal objekt som torkarbladen, motor, strömbrytare, säkring eller ledningar. Men, för att ta reda på vilken punkt är den skyldige, måste en liten felsökning göras. Om det inte finns rök uppträder när torkarna är påslagna, kan problemet troligen att hanteras av fordonets ägare. Saker du behöver
Hylsnyckel
Philips skruvmejsel
WD-40
GT-11 Spänningsprovare
Visa fler instruktioner
Mekaniska kontroller
1

Slå på torkarna och se om de rensa vindrutan. Om torkarna slår på men inte rensa vindrutan, då behöver du en enkel ersättare torkarblad. Torkarblad kan köpas på någon bildel butik och kan oftast ändras för dig om du väljer att inte göra det själv. Genom att vrida på torkarna igen
2

Test för förlust av elkraft. Om de försöker flytta, men bara något vicka, troligen problemet har fastnat eller beslagtagits torkarblad svänger eller torkarmotorn. Varje liten rörelse av bladen eliminerar förlusten av elkraft som orsak.
3

Använd en hylsnyckel för att skruva isär torkarmotorn från fordonet, och försöker flytta vindrutetorkarna för hand . Om torkarna rör sig fritt, är problemet en felaktig motor, vilket kommer att behöva bytas ut. Om torkarna inte röra sig fritt, kan problemet vara med lederna, som är belägna där torkararmarna fäster på fordonet.
4

Spray en penetrerande olja (t.ex. WD-40) i lederna och försöker flytta torkararmarna. I vissa fall kan du behöva skruva isär pivot och faktiskt dra det i penetrerande olja över natten. Kontrollera bilens bruksanvisning för instruktioner, för att hjälpa till med placering och /eller avlägsnande av lederna.
Elektriska kontroller
5

Kontrollera säkringen om det inte finns någon indikation ström när torkarmotorn är påslagen. De flesta säkringsdosor för fordon kan hittas i handskfacket eller under instrumentpanelen. Konsultera handboken för bilens säkringsbox plats. Om tråden i säkringen är trasig, då säkringen måste ersättas med en av samma strömstyrka. Kontrollera strömbrytaren för att vara säker på att det har makt
6

. Omkopplaren är placerad i rattstången. Rattstången kan demonteras genom att lossa skruvarna som håller de två halvorna av kolonnen tillsammans. Använd tråden diagrammet finns i din instruktionsbok för att fastställa vilken tråd bör ha makt.
7

Kontrollera att det finns ström till lämplig tråd med en GT-11 spänningsprovare. Om testaren visar att det inte finns någon ström, kan felet vara i ett relä eller kabelbrott. Reläer kan enkelt bytas ut genom att först lokalisera dem med hjälp av bruksanvisningen som en guide och sedan koppla den nya i hand.
8

Ta bilen till en bil elektriska butiken om problemet är i ledningar. Ledningar i fordon kan bli komplicerat snabbt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73207.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.