Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en termostat på en 1999 Saturn

Termostaten på 1999 Saturnus ligger på nedre framsidan av motorn på passagerarsidan, strax ovanför vattenpumpen. Termostaten styr flödet av kylmediet som behövs för att bibehålla den rätta arbetstemperaturen hos motorn. När motortemperaturen stiger, öppnas termostaten automatiskt och tillåter kylmedel in i motorn. En dåligt fungerande termostat misslyckas att öppna, förhindra kylvätska tränger in i motorn och orsaka att motorn överhettas. Byte av termostat är en ganska enkel process som kräver endast ett fåtal verktyg. Saker du behöver
Skyddsglasögon
termostat och packning
Rakblad
Hylsnyckel
Channel-lås tång
Gummiklubba
liten hink
djup skål
Packning självhäftande
Visa fler instruktioner
Demontering av termostat
1

Låt motorn svalna. Sätt på dig skyddsglasögon, lyfter huven och ta bort kylarlocket för att släppa ut trycket i slangen. Koppla bort den negativa batterikabeln för extra säkerhet.
2

Avlägsna renare förgasare luft och filter enhet att ge bättre tillgång till termostaten. Skruva loss locket bulten i mitten mössa med handen.
3

Placera en ren hink direkt under avloppet bulten på undersidan av kylaren.
4

Skjut under Saturnus på rygg och lossa avloppet bulten med en hylsnyckel. Tappa bara tillräckligt kylvätska för att rensa ut den övre kylarslangen och dra åt avloppet bulten. Kontrollera för att se om det är klart genom att klämma slangen och känsla för eventuella återstående kylvätska. Upprepa detta steg tills den övre kylarslangen är tom.
5

Lossa fjädern-typ slangklämma från övre kylarslangen där den fäster till termostathuset. Pressa klämman genom kanal-lås tång och skjut den bort av locket. Den ände som ansluts till kylaren kan sitta kvar.
6

Ta bort de två fästskruvarna som håller fast skyddet termostathuset till motorblocket, med hylsnyckel. Tryck på locket med en gummiklubba för att bryta förseglingen. Lossa termostaten. Skrapa bort den gamla packningen med en rakkniv, försiktigt så att inte tillåta någon packning skräp att falla in i motorn. Addera Installera termostat
7

Testa den nya termostaten innan installationen för att bekräfta att det fungerar ordentligt. Fyll en djup skål med mycket varmt kranvatten. Ta termostaten upprätt med hjälp av kanal-lås tång och håll den i varmt vatten, vilket gör att hela termostaten är nedsänkt. Den undre fjädern sida av termostaten ska öppnas omedelbart, vilket tyder på att det fungerar korrekt.
8

Applicera en liten mängd packning lim på den nya packningen med fingret. Placera packningen direkt på motorblocket vid termostaten öppning. Var noga med att monteringshålen korrekt inriktade så att termostaten sätet korrekt.
9

dit den nya termostaten med fjäder sidan in i motorn, och försiktigt flytta locket. Gör inte flytta eller störa packningen. Säkra locket på motorblocket med de två fästbultarna.
10

Flytta renare förgasare luft och filter. Återanslut övre kylarslangen till termostaten locket. Säkra slangen på plats med våren klämman. Kontrollera slangen för svällande och byt ut den vid behov.
11

Anslut den negativa batterikabeln och starta motorn. Häll den avrunna kylvätska tillbaka in i kylaren och låt motorn gå på tomgång i flera minuter. Inspektera termostaten och slanganslutningar är täta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73227.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.