Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man identifierar GM Gen III-motorer

GM Generation III små block motorer, även känd som LS1s, gjorde sin debut i 1997 års Corvette. Enligt "Engine Builder" magazine, ersatte Generation IIIs den LT1 serien. De har ett mindre kvarter, är lättare i konstruktion och genererar mer hästkrafter än LT1s. Identifiera Generation III-motorer liknar andra GM-motorer, börja visuellt, leta upp motornummer blocket gjutning att vara noggrann. Även om LS1 identifierar motorfamilj, bestod faktiskt av LS 1 till 7, i L89 och C33. Lastbil versioner av Generation III kallades "Vortec." Instruktioner
1

Bestäm om året och gör av fordonet är möjliga Generation III kandidater. Enligt LS1 motor var Generation III-motorer som används i 1997-2004 Corvetter, 1998-2004 Camaro SS och Z28 modeller, 1998-2002 Pontiac Firebirds, 2004 Pontiac GTO och många GM Truck, van och SUV.

2

Inspektera motorrummet. GM sätter ofta identifierar dekaler och etiketter på själva motorn eller i facket området. Dessa kan indikera användning av en Generation III motor. Också försöka avgöra om blocket är aluminium eller gjutjärn. Enligt "Hot Rod" tidningen, var de flesta bil LS1s aluminium, medan lastbil versioner var gjutjärn. Aluminium block kommer att ha en jämn yta i motsats till den grova korn av gjutjärn.
3

Leta gjutning numret på motorblocket. "Hot Rod" placerar den på förarsidan, strax nedanför topplocket. Det är en åtta-siffrigt nummer.
4

Decode gjutning numret genom att jämföra den med en gjutning antal notering, liknande den som finns på Fastnuf (se Resurser). Denna lista kommer att ge detaljerna i motorn i fråga när matchas till gjutning numret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73231.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.