Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar ett hål i en motorolja Pan

bilkörningen utsätter den för risker, oavsett vilka förebyggande insatser som du tar. Underredet på din bil lider påverkan från stenar och väg skräp sparkas upp av dina däck. Majoriteten av dessa effekter går obemärkt förbi, men vissa skador kan uppstå. En vass sten i rätt vinkel kommer punktera ett hål i oljetråget. En skadad oljetråget måste bytas ut för att undvika ytterligare skador på din bil, men det kanske inte är något omedelbart alternativ. Reparera ett hål i ett oljetråg bör bara vara en tillfällig lösning. Saker du behöver
epoxikitt självhäftande
butik trasa
Motor avfettningsmedel
Vatten
Hylsnyckel
Oil hink
Oil
40-slippapper

Visa mer instruktioner
1

Placera oljan hink under avtappningspluggen, och ta bort pluggen. Tappa eventuella kvarvarande motorolja. Ta bort oljetråget om möjligt genom att ta bort skruvarna kring pannan och sänka ner den. Över området kring hålet
2

Spray motor avfettningsmedel, och borsta rent med butik trasor. Spraya den ren med vatten för att avlägsna eventuell kvarvarande olja.
3

Sand området runt hålet och så mycket i hålet som du kan använda 40-slippapper. Grov upp ytan så att bindemedlet kommer att följa.
4

Skär en liten del av epoxy kitt lim. Använd en tillräcklig mängd för att täcka hålet ordentligt. Knåda materialet tills färgen är en tråkig grå, och rulla ut den i en rörliknande form. Bredden av röret formen bör vara precis större än hålet.
5

Skjut materialet i hålet som om du matar tråd i ett nålsöga. Du kommer att ha för att tvinga det i, eftersom storleken av röret bör vara lite större än hålet. Använd tummen för att trycka ner kanterna på materialet runt hålet så det finns inga luckor och bara en liten bula kvar där hålet var.
6

Låt materialet torka i enlighet med förpackningen . Den torra tiden är oftast 24 timmar för att materialet ska kunna hantera press.
7

Byt dräneringstråget om den togs bort. Byt packningen oljetråget, och installera pannan och packningen på fordonet, dra åt bultarna i enlighet med rekommendation från fabriken.
8

tillbaka avtappningspluggen och dra åt den till fabriken specifikationer. Fyll bilen med rätt nivåer av olja, och starta bilen. Låt fordonet att gå under ca 15 minuter medan motorn värms upp. Övervaka lappade området för läckor. Leta eventuella läckor och reparationer på ett liknande sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73234.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.