Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en distributör på en Bronco II

Ta bort fördelaren från motorn i din Ford Bronco II kan göras på bara några minuters tid. Replacement distributörer är tillgängliga från Ford samt några eftermarknaden tillverkare, eller om du arbetar på en stram budget, du kan källa en bra begagnad del från en lokal bärgning gård. Ändra distributören kan påverka motorns timing, och om den nya distributören är felaktigt installerat, kommer motorn inte köras. Arbeta långsamt och markera platsen för återförsäljaren innan du drar ut den. Saker du behöver
Wrench
platt skruvmejsel
Scratch-all eller punsch
Distributör skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av din Bronco II. Lokalisera den negativa batterikabeln och lossa spännskruven på kabeländen med en skiftnyckel. Lyft kabeln från batteriet och ställ det åt sidan, isolera det så det inte kan falla tillbaka mot batteriet.
2

Leta distributören på toppen av motorn med sin mössa och gnistan trådarna kontakt på ovanpå det. Lokalisera de två klämmorna på fördelarlocket,. De kommer att vara längs den nedre kanten av locket
3

in en platt skruvmejsel i skruvchuck huvudet, tryck ner och vrid hållaren motsols för att lossa den. Flytta till den andra hållaren huvudet och släpp det liksom. Lyft bort locket från distributören, lämnar trådarna på plats. Ställ den åt sidan.
4

Följ distributören ner till där den skär in i motorn. Använd en scratch-all eller liknande verktyg för att teckna en linje på blocket och distributören som en referens för att rikta in den när du sätter tillbaka senare.
5

Lokalisera bulten och fästet vid basen av distributören. Avlägsna bulten med en distributör skiftnyckel och lyft fästet från blocket. Ställ bulten och fästet åt sidan.
6

Lossa kontaktstycket kabelstammen från kontakten på distributören pigtail och ställ den åt sidan. Ta tag distributören och dra den rakt upp och ut ur motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73304.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.