Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Kontrollera felkoder för 2002 Toyota Corolla

Du kan kontrollera felkoder på din 2002 Toyota Corolla från garaget, vilket sparar tid och pengar. Den 2002 Toyota Corolla levereras som standard med en On-Board Diagnostics II dator (OBD II) som hämtar och lagrar alla koder som skickas till den från sensorer placerade i hela bilen. När dessa sensorer finns ett problem med bilen, de skickar koden till OBD II dator som i sin tur, tänds en varning eller tjänsten ljus på instrumentpanelen. Du kan hämta dessa koder med en liten, datoriserad anordning som kallas en OBD II kod scanner, som du kan köpa på någon Biltema. Saker du behöver
OBD II code scanner med manuell
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta en port på undersidan av förarsidan instrumentbräda . Det är nära rattstången.
2

Anslut OBD II kod scanner försiktigt in i denna hamn.
3

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "ON". Dra inte runt motorn.
4

vänta medan streckkodsläsare befogenheter. Vissa bildläsare måste slås på manuellt med en strömbrytare. Om så är fallet, slå på den.
5

Välj "Hämta Codes" eller liknande kommando. Vänta tills skannern till gränssnittet med bilens dator och sedan skriva de alfanumeriska koderna ner på ett papper.
6

Leta upp koderna i skannerns manual för att ta reda på deras innebörd. Koppla koden scanner och ta bilen för att servas eller repareras av en kvalificerad mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73321.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.